Moştenitorul imperiului Samsung, inculpat pentru corupţie

Moştenitorul imperiului Samsung, Lee Jae-Yong, şi alte patru cadre din conducerea primului producător mondial de smartphone-uri au fost inculpaţi oficial marţi pentru corupţie într-un scandal de proporţii care zguduie Coreea de Sud de mai multe luni, au anunţat anchetatorii, relatează AFP.
Economica.net - mar, 28 feb. 2017, 07:44
Moştenitorul imperiului Samsung, inculpat pentru corupţie

‘Anchetatorii speciali l-au inculpat pe vicepreşedintele Samsung Electronics, Lee Jae-Yong, pentru corupţie, abuz de bunuri sociale, ascunderea de active în afara ţării (…) şi sperjur’, a declarat Lee Kyu-Chul, purtător de cuvânt al echipei speciale în acest caz ce a condus la suspendarea preşedintei Park Geun-Hye.

Lee, 48 de ani, fiul preşedintelui primului conglomerat sud-coreean, a fost deja plasat în detenţie provizorie de către justiţie, la cererea anchetatorilor, la 17 februarie.

Această inculpare înseamnă aproape sigur că el va compărea, împreună cu cei patru colegi ai săi, în faţa unui tribunal, crescând unda de şoc în rândul acestui grup ce contribuie cu o cincime la economia sud-coreeană, după ce s-a confruntat şi cu scandalul bateriilor care explodau de la aparatele Samsung Galaxy Note 7.

Nepotul fondatorului grupului a devenit şeful de facto al Samsung după criza cardiacă a tatălui său în 2014.

Lee este acuzat printre altele că a plătit mită de aproape 40 de milioane de dolari confidentei din umbra a lui Park, în schimbul unor favoruri politice. El neagă toate aceste acuzaţii.

În centrul scandalului se află Choi Soon-Sil, prietena lui Park, acuzată că s-a folosit de influenţa sa pentru a extorca milioane de dolari de la întreprinderi şi a se amesteca în treburile statului.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...