Motive pentru alegerea implanturilor dentare

Vă confruntați de ceva timp cu probleme dentare? Vă este frică însă de intervenția stomatologică?
Economica.net - lun, 23 nov. 2020, 06:46
Motive pentru alegerea implanturilor dentare

Pentru ca totul să decurgă fără probleme, este important să alegeți un medic stomatolog capabil să ofere servicii stomatologice de calitate și atenție personalizată fiecăruia dintre pacienți. Prioritatea acestuia trebuie să fi îmbunătățirea sănătății dentare a pacienților săi.

Totodată, dacă din cauza problemele dentare serioase cu care vă confruntați vi s-a recomandat să vă puneți implant dentar toată gura, este indicat să aflați câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegeți această variantă pentru îmbunătățirea sănătății voastre dentare.

De asemenea, este bine să știți că proteza dentară completă este cel mai comun dispozitiv medical utilizat la pacienții cărora le lipsesc toți dinții naturali. Singura alternativă la proteza detașabilă este o proteză pe implant dentar. Deși protezele amovibile sunt adesea cea mai economică opțiune pentru înlocuirea dinților, ele pot fi inconfortabile și incomode.

Un implant dentar este o rădăcină artificială din titan care înlocuiește rădăcina dintelui natural pierdut. Titanul este folosit deoarece este mai compatibil cu corpul nostru uman. Implantul dentar este fixat în osul maxilarului superior sau inferior și funcționează ca o ancoră pentru dintele care este înlocuit.

Motive pentru alegerea implanturilor

Aspect îmbunătățit

Protezele compatibile cu implanturile dentare sunt mai naturale ca aspect și mai atractive decât protezele amovibile. Arată și se simt ca niște dinți naturali. Deoarece implanturile fuzionează cu osul, proteza dentară este permanentă și nedemovibilă.

Încredere sporită

Protezele amovibile se slăbesc și se pot clătina și pot provoca disconfort utilizatorului. Odată montată proteza pe implant dentar, o persoană poate fi sigură că dinții nu se mișcă. Toate activitățile se pot face fără teamă.

Confort și comoditate

Protezele amovibile pot contribui la apariția unor puncte dureroase în gură, sub proteză. Cu un implant dentar peste care este montată o proteză nu există puncte dureroase. Protezele dentare amovibile pot fi incomode, deoarece necesită îndepărtarea pe timp de noapte și pentru curățare. Au nevoie de soluție adezivă pentru fixare. Pacienții cu implant dentar nu experimentează aceste situații incomode.

Durabilitate

Implanturile dentare au o rată de succes și durabilitate ridicate. Durează mulți ani. Îngrijite corespunzător, implanturile pot dura toată viața.

Îmbunătățirea masticației

Protezele dentare amovibile pot aluneca în timp ce mâncați și pot face din masticație o activitate complicată și nefericită. Capacitatea de a mesteca mâncarea este îmbunătățită mult de implanturile dentare. În timp ce protezele amovibile nu sunt la fel de eficiente ca și dinții naturali ai unei persoane, protezele pe implant dentar sunt destul de eficiente. O proteză pe implant dentar funcționează ca dinții naturali, ceea ce face ca masticația să fie o experiență plăcută și ușoară.

Gust îmbunătățit

O proteză detașabilă superioară completă acoperă cerul gurii. Mâncarea este mai greu de gustat și savurat. Cu o proteză pe implant dentar, cerul gurii nu este acoperit, iar mâncarea poate fi savurată complet.

Nutriție și sănătate îmbunătățite

Multe alimente nu pot fi consumate dacă se folosește o proteză amovibilă. Cu o proteză susținută de un implant total, se pot consuma alimente variate și sănătoase, care includ toate grupele alimentare necesare pentru o nutriție mai bună. Alimentele crude și crocante, cum ar fi morcovii, salata verde și merele, pot fi adăugate la dietă.

Vorbire îmbunătățită

Protezele amovibile pot face ca vorbirea să pară confuză. Dinții pot aluneca în gură, împiedicând vorbirea corentă.
În cazul implanturile dentare, vorbirea normală nu este, în general, o problemă, iar pacienții pot avea încredere că dinții lor nu alunecă în timpul conversației.

Mai puține șanse de pierdere

Protezele amovibile se pot pierde ușor. Protezele compatibile cu implanturile dentare nu pot fi îndepărtate și nici nu se pot deplasa.

Creștere osoasă

Una dintre cele mai mari probleme pentru persoanele care folosesc proteze amovibile este pierderea osoasă care apare în timp. Protezele amovibile devin treptat mai greu de purtat datorită acestei pierderi osoase. Gingia se uzează în timp împiedicând susținerea protezei. Implanturile dentare acționează ca niște dinți naturali și ajută la creșterea și stimularea oaselor.

Implanturile dentare sunt cea mai bună opțiune pentru mulți oameni de toate vârstele, deoarece au o rată ridicată de succes pe termen lung, oferă un confort mai mare și o calitate a vieții mai bună.

Cu toate acestea, este bine ca înainte să vă puneți un implant dentar toată gura, să vă interesați cât costă un implant dentar toată gura. Multă sănătate vă dorim!

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak consideră că "nu este practic" să ofere Ucrainei avioane de luptă britanice, dar promite să accelereze sprijinul pentru a permite "câştiguri decisive" împotriva......
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a declarat marţi că societatea nu a recepţionat ...
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
Sancţiunile impuse de Occident Rusiei nu par să aibă efect, comerţul său exterior situându-se aproape la nivelul de ...
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate sunt prea mari
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate ...
În pofida previziunilor ambiţioase şi a anumitor eforturi, Uniunea Europeană nu a înregistrat decât progrese lente ...