1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Motoc: Am discutat cu Guvernul SUA pentru achiţionarea de avioane F16

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a anunţat miercuri că pentru continuarea achiziţiei de avioane F16 s-a discutat direct cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, deoarece aliaţii europeni nu au putut pune la dispoziţia României o escadrilă cu acest tip de avion.

21 dec, 2016 | Agerpres

'Va trebui să continuăm cu achiziţionarea de aparate F16 ca atare, încă de la începutul anului am lansat o scrisoare circulară tuturor aliaţilor europeni care au în dotarea forţelor lor aeriene aparate F16, răspunzând anumitor aşteptări ale noastre. Din motive care ţin în primul rând de evoluţia modelului general de securitate, niciunul dintre aceşti aliaţi nu poate, la ora la care vorbim, să pună la dispoziţie o escadrilă întreagă de F16. Ca atare, spre finalul anului, ne-am orientat spre discuţii directe cu Guvernul SUA, care, sigur, are viziunea cea mai cuprinzătoare asupra aparatelor disponibile şi urmează să punem cap la cap o ofertă pe care s-o analizăm', a declarat Motoc cu ocazia prezentării bilanţului pe 2016 al MApN.

El a răspuns astfel întrebării privind eventuale discuţii pentru achiziţia de noi aeronave, în condiţiile în care până acum s-a convenit achiziţia a 12 avioane F16.

Potrivit bilanţului, pe 7 octombrie a avut loc ceremonia de primire a primelor şase avioane F16 la baza aeriană Feteşti, iar pe 15 decembrie au sosit alte trei avioane F16, urmând ca ultimele trei să fie livrate în cursul anului viitor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO