Motorină la 4,8 lei. Vezi unde

Cele mai mici preţuri ale carburanţilor sunt în regiunile în care nivelul de trai este scăzut.
Economica.net - mar, 01 sept. 2015, 21:10
Motorină la 4,8 lei. Vezi unde

Staţiile Petrom din Secuime afişează cele mai mici preţuri pentru motorină din ţară. Astfel, la ambele staţii din Odorheiul Secuiesc, strada Rakoczi Ferenc şi strada Beclean, motorina era, ieri, 4,82 lei, cel mai mic preţ din ţară. Spre comparaţie, există staţii Petrom în România care vând motorina şi cu 5,20 lei, cum ar fi cele din Bucureşti, Constanţa, Ardeal.

Printre cele mai ieftine staţii Petrom se numără şi cele din Miercurea Ciuc, strada Zol Peter, cu 4,82 lei motorina şi strada Topliţei, 4,86 lei motorina, comuna Alexandru cel Bun, din Neamţ, cu 4,89 lei motorina, precum şi cele patru staţii din Bacău, unde motorina costă 4,91 lei.

În Dobrogea, găsim alte două staţii Petriom unde motorina este în jurul a 4,9 lei, Baia, lângă Ceamurlia, 4,89 lei, şi Babadag, 4,91 lei.

În Bărăgan, la Călăraşi, motorina este 4,9 lei.

La staţia de referinţă ECONOMICA.NET, Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, motorina era, ieri, 5,05 lei.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele două luni, motorina a pierdut peste 80 de bani pe litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultimele două luni, barilul a coborât de la 65 la 45 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%. În Bucureşti, preţul carburanţilor se găseşte în intervalul 5,00 – 5,15 lei.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea propriede circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia......
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...