1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

IT&C

Motorul de căutare inteligent care găseşte filme dacă îţi aminteşti câteva detalii

O companie finlandeză a dezvoltat un motor de căutare specializat pentru filme bazat pe detaliile de care îşi aminteşte utilizatorul. Caută "filme James Bond cu Sean Connery", "filme cu samurai" sau "Sean Connery în pantaloni roşii" (căutările trebuie efectuate în limba engleză) şi site-ul îţi va prezenta o listă de titluri care se potrivesc cu căutarea.

19 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Whatismymovie.com a fost dezvoltat cu 650.000 de dolari, finanţare de la investitori privaţi, de Valossa Smart Search, o echipă de cercetători de la Universitatea Oulu din Finlanda şi este prezentat drept un motor de căutare descriptiv pentru conţinut video care poate fi accesat prin comandă vocală, un fel de Shazam pentru filme.

Tehnologia din spatele motorului de căutare analizează în timp real secvenţe video apoi structurează ceea ce a "văzut" într-o bază de metadate pornind de la o listă cu peste 1.000 de "concepte" (locuri, obiecte, persoane etc.), potrivit The Independent.

Fişierele video sunt scanate de software-ul din spatele motorului de căutare printr-un ansamblu de sisteme de recunoaştere a limbajului şi de recunoaştere a şabloanelor, a modelelor repetitive. De remarcat şi că site-ul creat de Valossa ştie să răspundă la comenzi vocale mai complexe faţă de capabilităţile principalelor soluţii mainstream de comandă vocală, precum Siri de la Apple sau Google Now!.

Site-ul are în prezent o bază de date cu peste 45.000 de filme în limba engleză.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO