Movilă: Iniţiativa lui Fenechiu de a strânge semnături pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, copy-paste

Deputatul PDL Petru Movilă spune că iniţiativa liberalului Relu Fenechiu de a strânge semnături de la parlamentarii din Moldova pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş e una "copy-paste" după ce şi el a avut un demers similar, precizând că memoriile trimise la Guvern sunt "apanajul opoziţiei".
Economica.net - vin, 08 nov. 2013, 17:39
Movilă: Iniţiativa lui Fenechiu de a strânge semnături pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, copy-paste

Petru Movilă a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că va semna documentul propus de liberalul Relu Fenechiu pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, însă consideră că este vorba de o iniţiativă „copy-paste”, după ce şi el a avut un demers similar în urmă cu câteva săptămâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o iniţiativă copy-paste la o scară mai mare. Eu am strâns semnături de la parlamentarii de Iaşi, Fenechiu adună semnături de la aleşii din toată Moldova. Sigur că voi semna, pentru că e vorba de Iaşi şi de Moldova. Astfel de acţiuni sunt apanajul opoziţiei. Este un demers de imagine al lui Fenechiu, tipic unui partid de opoziţie”, a spus petru Movilă.

El a spus că USL se află într-o situaţie jenantă şi ruşinoasă, după ce a promis anul trecut în campania electorală că va face autostrada.

„Nu există un punct de vedere unitar în USL. PNL sprijină proiectul, în timp ce pentru PSD autostrada nu este prioritară. Apreciez consecvenţa liberalilor, dar se vede că nu au suportul PSD”, a mai spus Movilă.

Deputatul democrat-liberal a precizat că este „neclar” care structură guvernamentală se ocupă de proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Liberalul Relu Fenechiu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va începe să strângă semnături de la toţi parlamentarii din Moldova pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş şi că în situaţia în care guvernul nu va lua în seamă acest demers va propune intrarea semnatarilor în grevă parlamentară.

„Iaşiul nu va ajunge la acelaşi nivel de dezvoltare cu Clujul sau Timişoara dacă nu facem autostrada. Atrag atenţia guvernului să nu păcălească oamenii”, a afirmat Relu Fenechiu.

Liberalul a spus că solicită ministrului Transporturilor Ramona Mănescu să semneze şi să accepte proiectul.

„Îi cer să nu-l blocheze, nu are dreptul să facă asta”, a spus Relu Fenechiu.

Un număr de 12 parlamentari de Iaşi, între care şapte de la PNL, trei de la PDL şi doi aparţinând minorităţilor naţionale, au semnat recent un memoriu iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, prin care acesta solicită premierului includerea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a guvernului, pentru perioada 2014-2020.

Memoriul a fost trimis şi premierului Victor Ponta.

Printre semnatarii documentului se numără şi şeful PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş ar urma să aibă aproape 300 de kilometri şi va străbate patru judeţe, respectiv Iaşi, Neamţ, Harghita şi Mureş.

Te-ar mai putea interesa și
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit luni, iar diplomaţii s-au întors în capitalele lor cu textul provizoriu al unei......
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident nuclear
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident ...
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai ...
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Rusia a anunţat luni suspendarea inspecţiilor americane prevăzute la siturile sale militare în cadrul tratatului New ...
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, care aduce astfel ...