1EUR = 4.8398 RON

News

Mozilla lansează pe piaţa din India un smartphone care costă 33 de dolari

Producătorul de software Mozilla Corp a lansat, luni, pe piaţa din India, primul său smartphone low-cost, la un preţ de 1.999 de rupii (33 de dolari), în încercarea de a cuceri o cotă de piaţă cât mai mare în a doua cea mai populată ţară din lume, transmite Bloomberg.

25 aug, 2014 | Agerpres

Dispozitivul, denumit Cloud FX, are un display de 3,5 inch, o memorie RAM de 128 de megabiţi, o cameră cu o rezoluţie de doi megapixeli şi un procesor cu o putere de un gigaherţ.

Telefonul rulează sistemul de operare Firefox şi oferă jocuri şi alte tipuri de conţinut prin magazinul său de aplicaţii.

Aparatul, pus luni în vânzare, este produs de compania indiană Intex Technologies.

'Cea mai importantă barieră pentru utilizatorii de telefoane mobile obişnuite o reprezintă costul şi posibilităţile de utilizare', a declarat directorul de marketing de la Mozilla, Jane Hsu.

'Credem că acesta este cel mai bun telefon pentru ei', a adăugat Jane Hsu.

Smartphone-ul ieftin de la Mozilla ar putea avea succes pe piaţa din India unde mai mulţi oameni accesează Internetul prin smartphone decât prin computer. Potrivit estimărilor companiei de marketing Mediacells, consumatorii din India vor cumpăra 225 de milioane de smartphone-uri în acest an.

Mozilla urmează să lanseze în cursul acestei săptămâni un alt smartphone cu un preţ de 38 de dolari, produs de o altă companie din India, Spice Mobility Ltd.

Prin lansarea de versiuni pentru telefoane ale programelor sale software, Mozilla, cunoscut mai ales pentru popularul său browser de Internet Firefox, urmează exemplul dat de Microsoft, pe măsură ce consumatorii încep să migreze dinspre PC-uri spre dispozitive de genul smartphone-uri sau tablete.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO