1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

MT: 40 de milioane lei pentru Delfinariul din Constanţa, parcul balnear Ocna Sibiului şi baza de salvamont Păltiniş

Ministerul Turismului va finanţa cu 40 de milioane de lei, prin Masterplanul investiţiilor în turism, extinderea Delfinariului din Constanţa, dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimatică Ocna Sibiului şi baza de salvamont din staţiunea Păltiniş, a anunţat, joi, ministrul Turismului, Bogdan Trif, potrivit Agerpres

04 apr, 2019 | Agerpres

"Acum o săptămână am avut o întâlnire cu 16 autorităţi publice locale care au depus cereri de finanţare pe Masterplanul de investiţii în turism. Am reuşit să avem ieri (miercuri, 3 aprilie 2019) o şedinţă de comitet tehnic-economic, iar trei dintre acestea au fost deja aprobate. Urmează ca autorităţile publice locale din Ocna Sibiului, din Constanţa şi CJ din Sibiu să îşi realizeze acum proiectul tehnic şi licitaţia astfel încât noi să le putem finanţa. Vorbim de Delfinariul de la Constanţa care o să fie modernizat, de un parc balnear şi un parc pentru camping de rulote la Ocna Sibiului, iar la CJ din Sibiu urmează să finanţăm punctul de salvamont din Păltiniş", a spus Trif, într-o conferinţă de presă.

Costul lucrărilor la Delfinariul din Constanţa are o valoare de 26 milioane de lei, iar MT finanţează peste 70% din investiţia de bază, la Ocna Sibiului investiţia este de 8,9 milioane de lei, iar aici MT finanţează un procent de 90%.

"Aici finanţăm un proiect mai mare, pentru că anul acesta am modificat HG şi staţiunile climaterice au deveni o prioritate, iar gradul de finanţare este de 90%. CJ Sibiu are o investiţie în valoare de 3,5 milioane de lei la baza de salvamont, iar contribuţia ministerului o să fie de 85%. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi să vină cu documentaţia completă pentru că sunt bani şi putem să finanţăm aceste proiecte", a adăugat Trif.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO