1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

News

Municipalitatea din Ierusalim a aprobat construirea a 942 de locuinţe în Ierusalimul de Est

Municipalitatea israeliană din Ierusalim a aprobat construirea a 942 de locuinţe într-un cartier din Ierusalimul de Est - ocupat şi anexat -, cu o zi înainte de reluarea negocierilor israeliano-palestiniene directe, a declarat un consilier municipal pentru AFP.

13 aug, 2013 | Mediafax

Municipalitatea israeliană din Ierusalim a aprobat construirea a 942 de locuinţe într-un cartier din Ierusalimul de Est - ocupat şi anexat -, cu o zi înainte de reluarea negocierilor israeliano-palestiniene directe, a declarat un consilier municipal pentru AFP.

"Municipalitatea a aprobat un plan de construire a 942 de locuinţe la Gilo", un cartier de colonizare, a declarat consilierul Yossef Pepe Alalu. Această hotărâre a fost adoptată după anunţarea de către Guvern, duminică, a construirii unui număr total de 1.187 de locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

"Aceasta este o decizie teribilă care relevă provocarea la adresa palestinienilor, americanilor şi a întregii lumi care se opune continuării colonizării", a denunţat Alalu, consilier al opoziţie de stânga.

Potrivit lui Lior Amihai, un oficial din cadrul organizaţiei neguvernamentale "Pacea acum", care se opune colonizării, decizia municipalităţii include posibilitatea de a fi construite alte 300 de locuinţe într-o etapă ulterioară.

"Guvernul face tot posibilul pentru a sabota negocierile chiar înainte de începutul lor", a declarat Amihai.

Gilo, situat în sudul Ierusalimului, se află în vecinătatea localităţii palestiniene Beit Jalah din Cisiordania. Peste 200.000 de israelieni locuiesc în cartierele din Ierusalimul de Est, anexat de către Israel.

Negocierile israeliano-palestiniene urmează să fie reluate miercuri la Ierusalim, după eliberarea în noaptea de marţi spre miercuri a 26 de deţinuţi palestinieni, primul grup din cele patru.

Anunţul privind noile construcţii în coloniile israeliene a fost denunţat duminică de către palestinieni şi considerat inoportun de către comunitatea internaţională.

Secretarul de Stat american John Kerry i-a îndemnat luni seara pe palestinieni "să nu reacţioneze negativ" şi a insistat asupra importanţei de "a reveni la masa" de negocieri.

Kerry a subliniat că Statele Unite "consideră drept ilegitime coloniile" israeliene de pe teritoriul palestinian. De asemenea, el a anunţat că s-a întâlnit luni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a reitera această poziţie "într-un mod foarte clar".

Potrivit presei israeliene, anunţul privind construirea unor noi locuinţe în coloniile israeliene din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost făcut cu scopul de a calma coaliţia condusă de Netanyahu, care este împotriva eliberării deţinuţilor palestinieni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO