1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

News

Municipiul Satu Mare iese din carantină. Indicele de infectare a coborât până la 6,55 la mie

Municipiul Satu Mare iese din carantină în noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, informează Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă, relatează Agerpres.

02 dec, 2020 | Agerpres

"Din această noapte, la ora 00,00, municipiul Satu Mare iese din carantina zonală instituită în data de 19 noiembrie 2020, odată cu expirarea celor 14 zile şi scăderea incidenţei de cazuri la 6,55 în prezent. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 57 din 02.12.2020 pentru stabilirea unor măsuri şi responsabilităţi la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate de COVID-19 cu aplicabilitate începând din data de 03 decembrie, ora 00,00", precizează Prefectura.

Potrivit sursei citate, nu mai este necesară prezentarea declaraţiei pe propria răspundere la deplasarea în afara locuinţei în timpul zilei, programul cu publicul al operatorilor economici se poate extinde până la ora 22,00 iar magazinele din cadrul centrelor comerciale care nu vând produse de primă necesitate vor fi deschise şi pe perioada weekendului şi a sărbătorilor legale.

În schimb, având în vedere că rata incidenţei de cazuri COVID-19 este peste 3 la mia de locuitori în întregul judeţ (3,75), anumite restricţii rămân. Astfel, în interiorul localităţilor se interzice circulaţia în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri; este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodărie în intervalul orar 23,00-5,00, excepţie făcând deplasarea în interes profesional/asistenţă medicală/asistenţă persoane vulnerabile/deces/călătorii (avion, tren, autocar şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei), pentru care este necesară o declaraţie pe propria răspundere.

Totodată, sunt interzise desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt interzise evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.

Autorităţile au mai hotărât interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem "take-away" (la pachet) şi/sau catering.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO