1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Muntenegru a devenit oficial cel de-al 29-lea stat membru al NATO

Muntenegru a devenit luni oficial cel de-al 29-lea stat membru al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), transmite AFP.

05 iun, 2017 | Agerpres

Ministrul muntenegrean de externe, Srdjan Darmanovic, a predat instrumentele de aderare a ţării sale la NATO în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Departamentul de Stat al SUA, în prezenţa premierului Muntenegrului, Dusko Markovic.

Intrarea în NATO ''este un eveniment istoric'' pentru o ţară care a trebuit ''să îndure enorme sacrificii în sec. al XIX-lea şi în sec. al XX-lea, (...) pentru a fi recunoscută de către lume cu propriul său nume şi cu propriile sale simboluri'', a declarat Markovic în cadrul ceremoniei.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat că aderarea Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică va favoriza ''stabilitatea în vestul Balcanilor'' şi ''pacea şi securitatea internaţională''.

AFP notează că integrarea în NATO a fostei republici iugoslave este considerată de către Moscova drept ''o provocare''.

Odată cu aderarea Muntenegrului, NATO controlează acum întregul litoral nordic al Mării Mediterane, de la strâmtoarea Gibraltar până la Siria.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO