1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Muntenegru speră că va fi invitat în acest an să adere la NATO

Premierul muntenegrean, Milo Djukanovic, a afirmat joi, la finalul unei vizite întreprinse la Podgorica de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că ţara sa aşteaptă să primească înainte de sfârşitul anului o invitaţie pentru a se alătura Alianţei Nord-Atlantice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

16 oct, 2015 | Agerpres

"Sunt foarte optimist (...) şi sperăm că Muntenegrul va fi invitat în decembrie să adere la NATO", a declarat Milo Djukanovic, în cursul unei conferinţe de presă organizate în comun cu Jens Stoltenberg care a vizitat această fostă republică iugoslavă pentru a încuraja autorităţile să se menţină pe linia reformelor necesare pentru integrarea în Alianţă. 

Chestiunea unei asemenea invitaţii va fi decisă cu prilejul reuniunii miniştrilor de externe ai NATO de la începutul lunii decembrie. 

Jens Stoltenberg a salutat eforturile depuse de guvernul muntenegrean pentru punerea în aplicare a reformelor cerute de Alianţa Nord-Atlantică. 

"Muntenegrul a pus deja în practică reforme considerabile. Aţi făcut progrese importante pentru a consolida statul de drept şi vă încurajez să depuneţi mai multe eforturi cu scopul de a întări sprijinul public pentru aderare", a declarat Jens Stoltenberg. 

După separarea de Serbia şi proclamarea independenţei în 2006, Muntenegrul, ţară cu 630.000 de locuitori, a demarat, la fel ca numeroase state din Peninsula Balcanică, procesul de apropiere de NATO care numără în prezent 28 de membri. Dorinţa sa de a se alătura Alianţei a primit recent sprijinul Washingtonului, reaminteşte AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO