1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

Muntenia Invest îşi reduce cu o treime personalul înaintea preluării de către SIF Banat-Crişana

Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), îşi reduce cu 36% numărul de posturi, de la 70 la 45, înainte ca societatea de administrare a investiţiilor să fie preluată de SIF Banat-Crişana (SIF1).

06 aug, 2013 | Mediafax

Deşi numărul de posturi va fi redus, Muntenia Invest va continua să aibă aceeaşi organigramă şi reglementări interne, potrivit unei decizii AGA.

Societatea de administrare a investiţiilor face parte din Grupul Financiar Muntenia, care deţine peste 99,9% din acţiuni, şi urmează să fie preluată de SIF Banat-Crişana.

Achiziţia Muntenia Invest este cea mai importantă mutare a SIF Banat-Crişana în acest an, societatea de investiţii financiare urmând să deţină, astfel, indirect controlul SIF Muntenia (SIF4). SIF Banat-Crişana va achita 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro) pentru 50,01% din acţiunile Muntenia Invest plus o componentă variabilă în funcţie de evoluţia activului net, iar plata pentru celelalte titluri va depinde de evoluţia activului SIF Muntenia.

În cadrul preluării Muntenia Invest de către SIF Banat-Crişana, societatea de investiţii financiare din Arad şi-a mutat sucursala din Bucureşti în clădirea Muntenia Invest.

SIF Muntenia este singura societate de investiţii financiare administrată de o firmă.

O reorganizare a personalului a fost realizată în ultimii ani şi la SIF Moldova, unde numărul de angajaţi a scăzut la 47 la finele primului semestru. Celelalte trei SIF-uri, respectiv SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Banat-Crişana aveau la finele anului trecut între 62 şi 78 de angajaţi.

Muntenia Invest este condusă de un Consiliu de Administraţie, prezidat de Gabriel Filimon, care ocupă şi funcţia de director general al societăţii.

Muntenia Invest a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 21,4 milioane lei (4,8 milioane euro), în creştere cu 13%, şi un profit de 4,8 milioane lei (1 milion de euro), cu 48% peste câştigul din exerciţiul financiar precedent.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO