1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Naftogaz dă în judecată Gazprom

Naftogaz Ukrainî a înaintat o plângere împotriva Gazprom la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm, cerând stabilirea unui preţ echitabil la gazul livrat de compania rusă Ucrainei, informează RIA Novosti şi Interfax.

16 iun, 2014 | Agerpres

De la data de 1 aprilie, preţul la gaz pentru Ucraina a crescut de la 268,5 la 485 de dolari pe mia de metri cubi, după anularea a două reduceri anterioare. Kievul insistă asupra revenirii la preţul de 268,5 dolari.

În plângerea Naftogaz Ukrainî se solicită de asemenea ca holdingului Gazprom să i se ceară suma plătită în plus de partea ucraineană pentru gazul rusesc livrat acesteia din 2010. Potrivit Naftogaz, această sumă se ridică la 6 miliarde de dolari.

Citeste si: Rusia a oprit gazul Ucrainei. Gazprom avertizează Europa, România încă nu e afectată

Înainte de aceasta, compania Gazprom anunţa la rândul său că s-a adresat Curţii Internaţionale de Arbitraj din Stockholm, în vederea obligării Naftogaz Ukrainîi la achitarea unei datorii de 4,5 miliarde de dolari. În afară de aceasta, holdingul rus a introdus, începând de luni orele 10:00, regimul de plăţi în avans pentru livrările de gaz în Ucraina.

La ora actuală, consumatorii europeni de gaz primesc gaz rusesc la capacitate totală.

Citeste si: Rusia a oprit furnizarea de gaze către Ucraina

Citeste si: România nu e afectată de criza gazelor ruseşti, produce acum mai mult decât consumă - Guvern


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO