1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Năsui (USR): Creştem salariul cu 20%. Eliminăm impozitul, facem CAS progresiv. Socol (PSD): Felicitări domnilor, tot înainte!

USR şi-a lansat azi planul fiscal electoral. Punctul central al planului este majorarea salariilor prin eliminarea impozitării şi introducerea unui CAS progresiv. PSD a salutat propunerea.

21 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Impozit pe venit zero pentru salariul minim, CAS progresiv şi scutire la plată până la 21 de ani. Salariul efectiv va creşte cu 20%, spune Claudiu Năsui, responsabilul cu strategiile economice pentru USR.

Membrii USR propun CAS progresiv în funcţie de vârsta. Astfel, ei vor ca tinerii de până la 21 de ani să fie scutiţi de CAS şi să contribuie gradual la pensie după această vârstă. Contribuţia pentru pensii se va mări cu 5% pentru fiecare an până la cota standard de 25%, se arată în propunerile USR.

„Munca în România este extrem de taxată. Studiul Deloitte pune România pe locul 1 în Europa de Est. Trebuie o reducere substanţială a impozitelor pe muncă. (...) Vrem să menţinem cota unică dar să existe un prag sub care să nu se mai plătească impozite. Vrem să nu să mai impoziteze sărăcia. Vrem un impozit gradual, un CAS mai mic pentru tineri şi impozit pe venit zero pentru salariul minim", a explicat Claudiu Năsui, deputat USR.

Strategul economic al PSD, Cristian Socol, a reacționat imediat după anunțul lui Năsui, subliniind că politica de creștere a salariilor, teoretizată de el pentru guvernarea PSD-ALDE, se răspândește și în programele celorlalte partide. " USR/Plus propun #wageledgrowth în programul lor de guvernare. E bine. Claudiu Nasui - "Vrem să creștem salariile cu 20%". Adică aici vorbim de oameni cu studii în străinătate la instituții de prestigiu. Pai dacă ei confirmă validitatea #wageledgrowth, eu ce să mai zic. Felicitari domnilor, tot înainte!", a comentat Socol pe pagina sa de Facebook.  

Citiți aici despre teoria #wageledgrowth.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO