1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Extern

National Bank of Greece a scos la vânzare fondul de investiţii NBGI

National Bank of Greece, cel mai mare grup bancar elen, analizează vânzarea fondului său de investiţii NBGI Private Equity Ltd, cu sediul în Londra, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit s-şi păstreze anonimatul, transmite site-ul ekathimerini.com.

30 ian, 2014 | Agerpres

National Bank colaborează cu banca de investiţii Cogent Partners, specializată în tranzacţii cu fonduri de investiţii de capital, pentru vânzarea NBGI Private Equity Ltd, susţin sursele.

Grupul bancar elen a demarat în 2014 un program strategic ce vizează vânzări de active, inclusiv NBGI.

National Bank of Greece a înregistrat profit în primele nouă luni din 2013, datorită câştigurilor solide înregistrate de divizia sa din Turcia, Finansbank, a costurilor de finanţare mai scăzute şi a reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante.

În perioada ianuarie - septembrie 2013, cel mai mare grup bancar elen după active a înregistrat un profit net de 262 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 2,45 miliarde de euro în perioada similară din 2012.

O încetinire a noilor credite neperformante a dus la o scădere cu 34% a provizioanelor în primele nouă luni, la 1,24 miliarde de euro.

Anul trecut, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, anunţau că National Bank of Greece a ajuns la un acord cu autorităţile de concurenţă ale Comisiei Europene prin care banca elenă îşi va menţine participaţia majoritară în subsidiara sa din Turcia, Finansbank, dar va renunţa la majoritatea subsidiarelor pe care le deţine în România, Bulgaria, Serbia şi Albania.

Conform acordului, NBG îşi va păstra participaţia de 60% în Finansbank, cea mai mare investiţie a băncii elene peste hotare, dar şi cea mai profitabilă. Restul de 40% va fi vândut investitorilor, în două etape, până la sfârşitul lui 2017.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO