National Bank of Greece intenţionează să îşi vândă mai multe active în acest an

Grupul bancar elen National Bank of Greece (NBG), proprietarul Banca Românească, intenţionează să îşi vândă în acest an divizia de asigurări Ethniki Insurance şi alte active în cadrul planului de restructurare, a declarat miercuri directorul general al NBG, Leonidas Fragkiadakis, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 05 ian. 2017, 09:33
National Bank of Greece intenţionează să îşi vândă mai multe active în acest an

Marţi, NBG a anunţat că a vândut o participaţie de 99,1% la subsidiara sa din Bulgaria – United Bulgarian Bank (UBB) – şi la divizia de leasing – Interlease EAD – către grupul bancar belgian KBC pentru 610 milioane de euro. De asemenea, în luna iunie a anului trecut NBG şi-a vândut divizia din Turcia, Finansbank, către Qatar National Bank pentru 2,7 miliarde de euro.

Potrivit unor surse din apropierea discuţiilor, luna trecută NBG a angajat băncile Goldman Sachs şi Morgan Stanley drept consultanţi pentru vânzarea diviziei sale de asigurări.

‘Este binecunoscut faptul că am fi dorit să ne păstrăm compania de asigurări. Cu toate acestea, în cadrul procesului de restructurare ne vom concentra pe respectarea angajamentelor. Acest proces este în derulare şi suntem încă într-o fază preliminară’, a declarat Leonidas Fragkiadakis. Întrebat când se va ajunge la un acord, Fragkiadakis a spus că se aşteaptă ca vânzarea Ethniki Insurance să se încheie în cursul acestui an, dar nu a oferit alte detalii.

Fragkiadakis a mai spus că banca grecească, prezentă pe pieţele din Serbia, Macedonia, Albania, România şi Cipru, are de gând să continue să vândă din diviziile din străinătate. ‘Nu pot să comenteze cu privire la care ţări, dar avem planuri pentru noi vânzări’, a declarat CEO-ul National Bank of Greece.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...