1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

National Bank of Greece renunţă la vânzarea diviziei de asigurări grupului chinez Gongbao

Al doilea grup bancar elen, National Bank of Greece (NBG), a anunţat că a încheiat discuţiile cu firma chineză Gongbao privind vânzarea diviziei sale de asigurări, transmite Reuters.

17 oct, 2018 | Agerpres

NBG a precizat miercuri că nu vor mai avea loc negocieri cu Gongbao.

Vânzarea National Insurance făcea parte din planul de restructurare convenit cu UE ce prevede concentrarea pe operaţiunile bancare de bază şi reducerea prezenţei lor peste hotare.

Precedentele discuţii privind vânzarea diviziei de asigurări către investitori din SUA şi Olanda au eşuat în martie.

Gongbao a prezentat în iunie o ofertă pentru preluarea unei participaţii majoritare în National Insurance.

"NBG îşi menţine angajamentul de a explora opţiunile alternative pentru a-şi îndeplini angajamentele conform planului de restructurare convenit cu UE şi va informa investitorii la momentul potrivit", se arată într-un comunicat al băncii elene, deţinută în proporţie de 40% de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF).

NBG este prima din băncile de importanţă sistemică din Grecia care nu a mai avut nevoie de finanţarea de urgenţă (ELA) acordată de Banca Centrală Europeană (BCE) creditorilor eleni. Din 2015, instituţiile financiare din Grecia se bazează pe finanţarea de urgenţă deoarece retragerile de depozite din băncile greceşti au crescut semnificativ.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Cele patru mari bănci greceşti - Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO