1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

National Bank of Greece şi-a vândut subsidiara din Africa de Sud

Al doilea creditor elen, National Bank of Greece (NBG), a anunţat marţi vânzarea întregii sale participaţii de 99,8% în subsidiara sa South Africa Bank of Athens (SABA), către AFGRI Holdings , transmite Reuters.

07 mar, 2017 | Agerpres

SABA, înfiinţată în 1947, furnizează servicii bancare companiilor din Africa de Sud. AFGRI este o companie de servicii financiare şi procesare a alimentelor, prezentă în 15 state din Africa.

Vânzarea subsidiarei din Africa de Sud de către NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului şi reducerea prezenţei lor peste hotare.

NBG se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în semestrul doi din 2017, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. În urma tranzacţiei, indicele de capital Tier 1 al NBG va creşte cu aproximativ cinci puncte de bază, iar nivelul lichidităţilor cu aproximativ 55 de milioane de euro.

Anul acesta, National Bank of Greece intenţionează să îşi vândă divizia de asigurări Ethniki Insurance şi alte active în cadrul planului de restructurare, a declarat recent directorul general al NBG, Leonidas Fragkiadakis.

La începutul acestui an, NBG a vândut o participaţie de 99,1% la subsidiara sa din Bulgaria - United Bulgarian Bank (UBB) - şi la divizia de leasing - Interlease EAD - către grupul bancar belgian KBC, pentru 610 milioane de euro. De asemenea, în luna iunie a anului trecut NBG şi-a vândut divizia din Turcia, Finansbank, către Qatar National Bank pentru 2,7 miliarde de euro.

Fragkiadakis a mai spus că banca grecească, prezentă pe pieţele din Serbia, Macedonia, Albania, România şi Cipru, are de gând să continue vânzarea diviziilor din străinătate. 'Nu pot să comenteze cu privire la care ţări, dar avem planuri pentru noi vânzări', a declarat şeful National Bank of Greece.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO