1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

News

NATO a început manevre militare de amploare în ţările baltice

NATO a început luni manevre militare importante cu participarea a zece dintre statele membre, unul dintre cele mai mari exerciţii de acest gen de la anexarea Crimeii de către Rusia vecină, relatează AFP.

10 iun, 2014 | Agerpres

Circa 4.700 de militari şi 800 de vehicule din Marea Britanie, Canada, SUA, Finlanda sau Polonia participă la aceste manevre, care se derulează în apropiere de capitala letonă Riga.

Cele trei foste republici sovietice - Lituania, Letonia şi Estonia -, intrate în NATO în 2004, sunt îngrijorate de potenţialul militar în creştere al Rusiei la frontierele lor, criza ucraineană întărind aceste nelinişti, comentează France Presse.

'Exerciţiul este foarte important, dată fiind situaţia de securitate actuală', a declarat presei ministrul leton al apărării, Raimonds Vejonis.

Rusia a criticat exerciţiul, catalogându-l drept 'o manifestare de intenţii ostile', conform ministrului rus al apărării, Vladimir Titov, citat de agenţia Interfax.

'Desfăşurarea de trupe suplimentare ale NATO în Europa centrală şi orientală, chiar în baza unei rotaţii, este o încălcare a acordurilor între Rusia şi Alianţă', a spus el.

Exerciţiul, care ar urma să continue marţi în Lituania, se va încheia la 20 iunie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO