NATO confirmă intrarea unor convoaie militare ruse în Ucraina

NATO a observat în ultimele zile intrarea unor convoaie cu echipamente militare ruse în Ucraina, între care tancuri, artilerie şi trupe combatante, a anunţat miercuri generalul Philip Breedlove, şeful Comandamentului european al armatei SUA şi comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, aflat în vizită la Sofia, relatează France Presse.
Economica.net - mie, 12 nov. 2014, 11:46
NATO confirmă intrarea unor convoaie militare ruse în Ucraina

‘În ultimele două zile, am observat aceleaşi lucruri ca OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa). Am văzut coloane cu echipamente ruseşti, tancuri ruseşti, sisteme de apărare antiaeriană ruseşti, artilerie rusă şi trupe ruse intrând în Ucraina’, a declarat el.

‘Nu avem încă o imagine clară în ceea ce priveşte numărul. Am văzut mai multe coloane’, a adăugat el.

Observatori ai OSCE au raportat marţi că 43 de camioane militare, fără plăcuţe de înmatriculare, se îndreptau spre centrul Doneţkului, capitala regiunii cu acelaşi nume, bastion al rebelilor proruşi din estul Ucrainei.

Aceste camioane tractau piese de artilerie grea şi cinci alte lansatoare de rachete multiple, a indicat Organizaţia, într-un comunicat.

‘Ceea ce mă îngrijorează mai mult este că ne aflăm într-o situaţie unde fosta frontieră între Ucraina şi Rusia este complet penetrabilă. Ea este larg deschisă’, a afirmat generalul Breedlove.

‘Forţe, bani, susţinere, aprovizionare, arme, circulă în voie de o parte şi de alta şi nu este o situaţie bună’, a precizat el.

‘Avem nevoie să revenim la situaţia când frontiera internaţională este respectată, iar aceasta ne va ajuta la reducerea problemei de reaprovizionare (cu armament) în estul Ucrainei’, a subliniat comandantul şef al NATO.

SUA au denunţat aceste noi şi importante întăriri militare, reamintind că orice tentativă a rebelilor de a trece sub controlul lor alte teritorii constituie o ‘încălcare flagrantă’ a acordurilor de încetare a focului de la începutul lunii septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Dezvoltatorul spaniol Gran Via, prezent pe piața din România de 15 ani, a decis să nu mai investească în imobiliare pe plan local pe fondul blocării investițiilor prin anularea PUZ-urilor. În......
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania şi alte state membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat o serie de îngrijorări cu privire la o plafonare a ...
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Statele membre UE lucrează la modalităţi alternative pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, ...
Noua OUG care reglementează tranzacțiile cu terenuri arabile situate în extravilanul localităților a fost aprobată de Guvern
Noua OUG care reglementează tranzacțiile cu terenuri arabile situate în extravilanul localităților a fost aprobată ...
În Ședința Guvernului din 30 iunie 2022 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență ce modifică şi completează Legea ...