Naufragiu în largul Turciei: Şase migranţi clandestini au murit

Şase persoane, printre care şi un copil, au murit în noaptea de joi spre vineri în urma unui naufragiu în largul Turciei al unei ambarcaţiuni ce transporta migranţi clandestini către Grecia, conform unor surse concordante citate de AFP.
Economica.net - sâm, 30 nov. 2013, 08:08
Naufragiu în largul Turciei: Şase migranţi clandestini au murit

Alertaţi la ora 02:30, paza de coastă a recuperat imediat din jurul navei corpurile a cinci persoane, a declarat pentru AFP un responsabil al pazei de coastă, Arslan Dede.

Opt alte persoane au fost salvate şi transportate la un spital turc de pe coasta mării Egee, a adăugat Dede.

Căutările, care au continuat în cursul zilei, au permis recuperarea trupului ultimei persoane date dispărute, a raportat vineri seară presa turcă.

Naţionalitatea victimelor şi a supravieţuitorilor nu a fost precizată de paza de coastă însă, conform presei, este vorba de cetăţeni sirieni.

Turcia este o rută importantă a emigraţiei clandestine din Asia şi Africa către Europa. Imigranţii clandestini veniţi din Africa şi din Orientul Mijlociu sunt arestaţi deseori iar naufragiile sunt foarte frecvente.

În iulie, 24 de migranţi care se îndreptau către Grecia au murit în largul Turciei după naufragiul ambarcaţiunii lor.

Grecia a construit recent un gard din sârmă ghimpată pe o porţiune a frontierei sale terestre cu Turcia, ceea ce a redirecţionat fluxul migranţilor către insulele greceşti situate la câteva mile depărtare de coastele turce în marea Egee.

Războiul civil din Siria a sporit numărul migranţilor, constrângând Grecia, susţinută de dispozitivul european Frontex, să îşi înmulţească patrulele.

Turcia adăposteşte peste 600.000 de refugiaţi sirieni.

Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM) s-a declarat preocupată, vineri, de multiplicarea acestor naufragii legate de migraţia clandestină.

„Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că acese tragedii nu se mai întâmplă”, a susţinut directorul OIM William Lacy într-un comunicat. „Guvernele trebuie să înţeleagă că migranţii care sosesc pe mare sau pe uscat nu sunt criminali”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Anunț pentru toți șoferii din România! Judecătorii au luat decizia. Milioanele de clienți și păgubiți RCA din falimentul  City Insurance sunt direct implicați
Anunț pentru toți șoferii din România! Judecătorii au luat decizia. Milioanele de clienți și păgubiți RCA din falimentul ...
Falimentul City Insurance se va deschide cel mai devreme pe 12 ianuarie anul viitor, după ce instanța Tribunalului București ...
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Pandemia a reconfigurat întreg mediul de business. Cererea de bunuri și servicii s-a redus, unele piețe s-au contractat, ...
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat că, în acest moment, tariful pentru gigacalorie pe care-l ...