1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Nave NATO, din nou la începutul lunii septembrie în Marea Neagră

Două nave NATO vor intra la începutul lunii septembrie în apele Mării Negre, regiunea fiind vizitată în ultima perioadă de mai multe nave de război în contextul situaţiei din Ucraina, a indicat marţi o sursă militară şi diplomatică rusă, potrivit RIA Novosti.

26 aug, 2014 | Agerpres

'Două nave ale NATO vor sosi în Marea Neagră la 3 septembrie. Este vorba de distrugătorul american USS Ross şi de fregata franceză Commandant Birot', a precizat sursa citată de agenţia de presă rusă sub rezerva anonimatului.

Fregata franceză Dupuy de Lome, care se află în prezent în Marea Neagră, va părăsi regiunea la 5 septembrie după sosirea celor două nave NATO, menţionează RIA Novosti, amintind totodată că crucişătorul american purtător de rachete Vella Gulf a efectuat o misiune în zonă în perioada 7-25 august.

În ultimele luni, în contextul situaţiei tensionate din Ucraina, în apele Mării Negre au venit mai multe nave de război dotate cu rachete şi echipamente de ultimă generaţie, precum distrugătoarele americane USS Donald Cook şi USS Truxtun, fregata americană USS Taylor şi fregatele franceze Dupleix şi Dupuy de Lome.

Rusia a reacţionat de fiecare dată la prezenţa în Marea Neagră a acestor nave, cerând respectarea strictă a prevederilor Convenţiei de la Montreux. Documentul, semnat în 1936, limitează tonajul şi durata prezenţei navelor de război ale altor ţări decât cele riverane Mării Negre. Experţii ruşi vorbesc de un 'joc al nervilor' cu privire la această concentrare de nave război ale NATO în apele Mării Negre şi de 'o presiune agresivă' asupra Rusiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO