Navomodele pentru pescuitul plantat – Care sunt avantajele?

Pescuitul plantat este apreciat de cunoscători pentru că, de cele mai multe ori, facilitează capturile mari, în special datorită faptului că permite pescuirea în zone altminteri inaccesibile. Astfel de rezultate se obțin mai ales în anumite condiții:
Economica.net - lun, 14 sept. 2020, 06:19
Navomodele pentru pescuitul plantat – Care sunt avantajele?
  • Dacă se verifică substratul cu un sonar atașat de bărcuță, sau cu un băț special
  • Dacă se nădește la distanțe mari și grupat
  • Dacă se folosesc fire groase
  • Dacă așezarea monturii pe substrat este bună.

Pescarii folosesc navomodele – bărcuțe special concepute pentru pescuitul plantat. Acestea au caracteristici definitorii și complexe, importante pentru cei care speră să prindă pești mari într-un lac, baltă, râu sau iaz. Iată care sunt cele mai populare navomodele și ce caracteristici trebuie să aibă pentru a oferi avantaje la pescuitul plantat:

Transportul de monturi

Navomedelele au devenit foarte apreciate de pescari pentru că îi ajută să transporte monturi la distanță. Ei pot controla bărcuța cu momeală de la distanță și asta îi ajută îndeosebi în pescuitul plantat pe lacurile și bălțile mari din țara noastră.

Manevrabilitate

 

În general, modelele de calitate pentru momeală sunt aproape silențioase și pot livra încărcătura cu mare precizie. Ele pot fi echipate și cu un sonar pentru a verifica adâncimea și substratul din zona de pescuit.
Bărcuțele de pescuit sunt ușor de manevrat, au și câte un mâner rezistent care servește la transportat. Momeala se pune în locuri speciale, poziționate deasupra bărcuțelor. Deasupra, ele au și o antenă pentru ca semnalul să fie cât mai bine de transmis de la proprietar prin dispozitivul special.

Bărcuțele sunt pornite prin telecomandă, apoi trebuie conduse spre locul ales. Ele plutesc foarte ușor pe apă, motorul lor poate fi pornit și de la distanță, sau poate fi oprit în locul de plantat. Desigur o să dureze ceva timp până bărcuța ajunge în locul dorit, pentru asta este necesar și un pic de dexteritate din partea utilizatorului, care ghidează echipamentul prin telecomandă.

Design, stabilitate

În prezent există modele care au un design foarte atractiv și se caracterizează printr-o bună stabilitate. Cei care utilizează astfel de bărcuțe de momeală trebuie să știe să le conducă, pentru ca ele să evite zonele cu obstacole. Costul lor poate fi mare mai ales în cazul unor modele performante, care oferă mai multe avantaje. Pasionații de pescuit plantat experimentați sunt încântați de aceste echipamente și consideră că merită să investească pentru a se bucura de toate beneficiile care vin la pachet cu o astfel de barcă.

Cu siguranță folosirea acestor bărcuțe de momeală poate aduce rezultate mai bune la pescuit și asta într-un timp scurt.

Cum trebuie să arate un navomodel performant?

Producătorii se străduiesc să îmbunătățească calitatea vieții de pescuit a oamenilor. Ei prezintă în fiecare an o serie de soluții inovatoare, prin modele de navomodele performante pe care le realizează. Acestea se diferențiază prin dimensiuni, greutate, alte caracteristici.

Iată câteva dintre acestea:

  • Au design unic, sunt foarte încăpătoare și rezistente la impact
  • Pot bascula și 3 kg de nadă
  • Nu au greutate mare, iar dimensiunile sunt adecvate, destul de reduse
  • Oferă o stabilitate dimensională foarte bună
  • Au cârmă metalică ce oferă posibilitatea de întoarcere și în spații mici
  • Sunt rezistente la substanțe chimice și la umezeală
  • Nu se fisurează și nu se deteriorează în timp
  • Au o durată de viață mare
  • Prețul variază de la un model la altul.

Diferența dintre aceste produse este dată și de: viteză, randament, tip de acumulator. Fiabilitatea și durata de viață lungă a unei bărci depind în primul rând și de calitatea materialelor din care este realizată, dar și de alte componente care țin de tehnologie și de profilul puternic al produselor.

Există modele de brand care au acumulatoare plumb-acid de 12V, cu voltmetru digital precis și motoare performante. Acestea sunt special construite pentru pescuitul plantat, au dotări moderne, cu sonar și GPS. Funcționează bine și la temperaturi scăzute și au greutatea și dimensiunile reduse. Echipamente de acest fel se pot vedea pe site-urile magazinelor online specializate în navomodele, care pun un accent deosebit pe design, finisaje, durabilitate și calitate.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...