1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

NBG a primit patru oferte pentru cea mai veche companie de asigurări din Grecia - Reuters

Patru investitori au depus oferte angajante pentru achiziţionarea unei participaţii majoritare la divizia de asigurări a băncii elene National Bank of Greece (NBG), au declarat, marţi, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

04 apr, 2017 | Agerpres

Vânzarea National Insurance face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului şi reducerea prezenţei lor peste hotare.

'Patru oferte angajante au fost depuse. Scopul este vânzarea unei participaţii de cel puţin 75% în această divizie', susţin sursele, potrivit cărora cei patru investitori sunt conglomeratul chinez Fosun, grupul Exin Partners, firmele chineze Gongbao şi Wintime.

Băncile americane Goldman Sachs şi Morgan Stanley consiliază NBG în această tranzacţie.

Înfiinţată în 1891, National Insurance este cea mai veche companie de asigurări din Grecia şi este deţinută integral de NBG.

NBG, care are subsidiare în Serbia, Macedonia, Albania, România şi Cipru, intenţionează să vândă mai multe active din afara ţării ca parte a planului de restructurare.

În 2015, NBG a ajuns la un acord privind vânzarea subsidiarei din Turcia - Finansbank - către Qatar National Bank, pentru 2,75 miliarde de euro, iar anul trecut a vândut United Bulgarian Bank grupului belgian KBC, cu suma de 610 milioane de euro (650 de milioane de dolari).

În martie, National Bank of Greece a anunţat vânzarea întregii sale participaţii de 99,8% în subsidiara sa South Africa Bank of Athens (SABA), către AFGRI Holdings.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO