1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Neacşu (AAF): România are şanse să devină piaţă emergentă în următoarele 12-18 luni

România are şanse mari să treacă de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă în următoarele 12-18 luni, potrivit lui Dragoş Neacşu, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

13 iun, 2014 | Agerpres

Reprezentanţii industriei administrării de fonduri susţin că potrivit International Financial Corporation, membră a World Bank Group, piaţa emergentă este 'piaţa care creşte ca dimensiune şi grad de sofisticare, în contrast cu o piaţă relativ mică, inactivă şi care dă prea puţine semne de schimbare'.

Aceştia susţin că există mai mulţi indicatori favorabili pentru ca dobândirea acestui statut, de piaţă emergentă, să se petreacă mai devreme de 2016: în luna mai, compania de rating Standard&Poor's a îmbunătăţit ratingul de ţară al României; România are un deficit bugetar sub standardul Uniunii Europene, de 3%; România are unul dintre cele mai reduse grade de îndatorare din UE - aproximativ 40%.

'Împreună cu pensiile private, reprezentăm peste 10% din datoria publică a României. Nu întâmplător, ponderea deţinută de instituţionalii locali în capitalizarea bursieră din România se află în jurul aceluiaşi prag semnificativ, de 10%, cu o tendinţă clară de creştere în anii ce vin. Vom fi unul dintre pilonii finanţării sustenabile, pe termen mediu şi lung, a economiei reale şi a politicilor publice angajate prin alocări de la bugetul de stat', a declarat Dragoş Neacşu.

Masa rotundă Challenging Crossroads este prima iniţiativă a AAF de a mijloci un dialog între reprezentanţii de top ai mediului de afaceri autohton şi decidenţii politici. Direcţiile strategice de acţiune ale AAF sunt construcţia instituţională a unei Românii europene moderne şi educaţia financiară a românilor. Activele gestionate de membrii AAF şi fondurile de pensii administrate privat totalizează peste 9,2 miliarde euro, la care se adaugă cele peste 3 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea. Valoarea cumulată a acestor investiţii echivalează cu 10% din PIB-ul României.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO