Neamţul care face pantaloni pentru Hugo Boss în Covasna îşi consolidează afacerea

Dietrich Bock, care a venit în România în 1991 şi a pus bazele unor fabrici din industria textilă, îşi concentrează toate firmele sub egida unui singur holding.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 21:01
Neamţul care face pantaloni pentru Hugo Boss în Covasna îşi consolidează afacerea

Ready Garmet Technology, a treia cea mai profitabilă societate din judeţul Covasna, va absorbi companiile Transilvania Trousers Company (TTC), RHM Pants şi Platanus (PLT), toate controlate de holdingul din Germania deţinut de Dietrich Bock, se arată în proiectul de fuziune prin absorbţie, publicat în Monitorul Oficial. Cele patru firme aveau la sfârşitul lui 2014 un număr de 1.300 de angajaţi. 

Societăţile sunt membre ale grupul german Bock und Partner şi au activităţi în domeniul producţiei textile şi a confecţiilor. Clientul de bază al companiilor din grupul german este Hugo Boss, însă aici se mai produc şi articole pentru retailerii precum Hiltl, Leithauser, Strellson, Leithauser, Nikatex, Italpant, Rene Lezard sau Willy Bogner.

În proiect se mai arată că fuziunea societăţilor ar reduce în mod semnificativ costurile administrative şi operaţionale, precum cheltuielile de contabilitate, cu salariaţii, de audit, şi cheltuielile de la sediul social, dar ar duce şi la o administrare mai bună a fluxului de lichidităţi necesar şi ar îmbunătăţi semnificativ procedurile de raportare.

„Consolidarea activelor nete ale celor patru societăţi în urma fuziunii va întări poziţia financiară a RGT, putând astfel negocia condiţii de finanţare mult mai avantajoase şi oferind societăţii un avantaj competitiv în relaţia cu clienţii şi furnizorii săi. De asemenea, prin procesul de fuziune, se va elimina situaţia capitalurilor proprii negatice ale PLT”, potrivit proiectului.

CITEŞTE ŞI Pantalonii Hugo Boss made în România ocolesc criza

Afaceri de 34 milioane de euro

Cele patru societăţi deţinute de grupul german în România au avut anul trecut afaceri cumulate de circa 34 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Ready Garmet a avut afaceri de peste 9 milioane de euro şi un profit de 2,45 milioane de euro, performanţă care a plasat compania pe locul trei în topul celor mai profitabile societăţi din judeţul Covasna. 

CITEŞTE ŞI Topul celor mai profitabile companii din fiecare judeţ al României

Transilvania Trousers a avut anul trecut afaceri de aproape 19 milioane de euro, în creştere cu 23% faţă de 2013. Profitul a crescut şi el cu 18% şi a ajuns la 1,14 miloane de euro. RHM Pants a avut afaceri de peste cinci milioane de euro şi o pierdere de 812.000 euro. Tot pierdere a marcat şi Platanus, de 45.000 de euro, la o cifră de afaceri de 940.000 de euro. 

Grupul german a investit în România peste 20 de milioane de euro, iar 99% din producţie se duce la export. 

Data de referinţă a fuziunii este de 30 iunie 2015, iar data de producere a efectelor acestora stabilită de părţi este 31 decembrie 2015. Pentru realizarea fuziunii s-au obţinut şi acordurile de la Unicredit şi OTP Bank România.

Valoarea totală a activlor nete ale celor trei societăţi este de circa 5,2 milioane de euro, care se adaugă activului net al societăţii RGT, de 9,8 milioane de euro. Acţionarul majoritar în RGT va fi Dr. Dietrich Bock und Partner GmbH cu 99,56% din acţiuni şi Dr. Bock Holding GmbH cu 0,43%.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...