1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Negocieri avansate pentru transformarea în Sheraton a hotelului Howard Johnson din Bucureşti

Lanţul hotelier Starwood se află în negocieri avansate pentru a intra de anul viitor în România cu brandul Sheraton, care ar urma să înlocuiască sigla Howard Johnson de pe fostul hotel Dorobanţi din centrul Bucureştiului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din piaţa hotelieră.

07 noi, 2013 | Mediafax

"Analizăm foarte serios rebranduirea hotelului", a declarat agenţiei MEDIAFAX Sonia Năstase, directorul general al hotelului Howard Johnson.

Ea nu a dorit să comenteze o eventuală afiliere a hotelului sub brandul Sheraton.

Fostul hotel Dorobanţi, cu 285 de camere şi clasificat la patru stele, a fost redeschis sub brandul Howard Johnson la începutul anului 2004, după o investiţie de circa 30 milioane de euro, derulată pe o perioadă de patru ani. Hotelul este deţinut indirect de omul de afaceri Radu Dimofte, care mai controlează şi hotelurile Ramada Parc şi Ramada Plaza din nordul Bucureştiului.

Brandul Sheraton acoperă peste 500 de hoteluri în întreaga lume, inclusiv în Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Rusia şi Turcia.

În anul 2008, firma Sigma Towers, controlată de proprietarul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a semnat un parteneriat cu Starwood Hotels & Resorts Worldwide, pentru a deschide la Cluj un hotel de cinci stele sub brandul Sheraton.

Potrivit site-ului Starwood Hotels, hotelul Sheraton de la Cluj va fi deschis la 1 ianuarie 2016.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide este unul dintre cei mai mari operatori de hoteluri la nivel mondial, cu 1.169 de proprietăţi în aproape 100 de ţări şi 171.000 de angajaţi. Compania deţine mărci precum Le Méridien, Westin sau Four Points.

Grupul este listat la bursa de la New York şi a raportat pentru primele nouă luni ale acestui an venituri de 4,6 miliarde de dolari, în scădere cu 3,9% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare din 2012. Profitul net după plata intereselor minoritare a crescut însă cu 20,7%, la 507 milioane de dolari.

Starwood Hotels are o capitalizare de piaţă de 14,4 miliarde de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO