1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Negocieri pentru Brexit: Nu s-au realizat "mari paşi înainte" în runda a cincea. Impas la plata facturii "divorţului" (Barnier)

 Uniunea Europeană şi Marea Britanie nu au realizat 'mari paşi înainte' în a cincea rundă de negocieri privind condiţiile 'divorţului' lor, a declarat joi negociatorul-şef al Comisiei Europene, Michel Barnier, transmit AFP şi Reuters.

12 oct, 2017 | ECONOMICA.net

'În această săptămână am lucrat într-un spirit constructiv, am clarificat anumite puncte, fără însă a fi făcut mari paşi înainte', a constatat Barnier, într-o conferinţă de presă cu omologul său britanic, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis.

În aceeaşi intervenţie, negociatorul şef al UE a regretat 'impasul extrem de preocupant' în care se află, în opinia sa, discuţiile legate de 'factura' pe care va trebui să o achite Marea Britanie pentru ieşirea din UE. 'În această chestiune suntem într-un impas care este extrem de preocupant' atât 'pentru miile de conducători de proiecte' în Europa, cât şi 'pentru contribuabili'.

Barnier s-a declarat totuşi convins că progrese decisive vor fi posibile în următoarele două luni, având în vedere că există voinţa politică.

Discuţiile din runda a cincea au fost ultimele înaintea summitului crucial al UE de pe 19-20 octombrie, de la care Londra speră că liderii europeni vor decide că s-au înregistrat progrese suficiente pentru deschiderea negocierilor privind viitorul relaţiilor comerciale între UE şi Marea Britanie.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO