Negocieri pentru Brexit: Nu s-au realizat „mari paşi înainte” în runda a cincea. Impas la plata facturii „divorţului” (Barnier)

 Uniunea Europeană şi Marea Britanie nu au realizat 'mari paşi înainte' în a cincea rundă de negocieri privind condiţiile 'divorţului' lor, a declarat joi negociatorul-şef al Comisiei Europene, Michel Barnier, transmit AFP şi Reuters.
Economica.net - joi, 12 oct. 2017, 11:11
Negocieri pentru Brexit: Nu s-au realizat

‘În această săptămână am lucrat într-un spirit constructiv, am clarificat anumite puncte, fără însă a fi făcut mari paşi înainte’, a constatat Barnier, într-o conferinţă de presă cu omologul său britanic, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis.

În aceeaşi intervenţie, negociatorul şef al UE a regretat ‘impasul extrem de preocupant’ în care se află, în opinia sa, discuţiile legate de ‘factura’ pe care va trebui să o achite Marea Britanie pentru ieşirea din UE. ‘În această chestiune suntem într-un impas care este extrem de preocupant’ atât ‘pentru miile de conducători de proiecte’ în Europa, cât şi ‘pentru contribuabili’.

Barnier s-a declarat totuşi convins că progrese decisive vor fi posibile în următoarele două luni, având în vedere că există voinţa politică.

Discuţiile din runda a cincea au fost ultimele înaintea summitului crucial al UE de pe 19-20 octombrie, de la care Londra speră că liderii europeni vor decide că s-au înregistrat progrese suficiente pentru deschiderea negocierilor privind viitorul relaţiilor comerciale între UE şi Marea Britanie.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 milioane RON, respectiv 87,5%, comparativ cu anul precedent, potrivit unui...
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va investi 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de ...
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China şi-a stabilit un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în acest an, a anunţat vineri prim-ministrul Li Keqiang, ...
Presiunea continuă să crească în criza Coronavirus din România – situaţia înainte de weekend – vineri dimineaţă, 5.03.2021
Presiunea continuă să crească în criza Coronavirus din România – situaţia înainte de weekend – vineri ...
Criza Coronavirus 5 martie 2021 (cea mai recentă raportare – joi, 4 martie,  ora 13) –  Rata vindecarii: 91,80% – ...