1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Negocierile cu creditorii în vederea restructurării datoriilor Ucrainei se desfăşoară anevoios - ministrul de Finanţe

Negocierile cu creditorii internaţionali în vederea restructurării unei părţi din datoria externă a Ucrainei se desfăşoară mai anevoios decât se aştepta, a declarat ministrul de finanţe ucrainean Natalia Iarsenko, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Handelsblatt, potrivit TASS şi Unian.

18 mai, 2015 | Agerpres

'Negocierile se desfăşoară foarte greu, mai anevoios decât de aştepta', a spus Iarsenko.

Totodată, ministrul finanţelor de la Kiev şi-a exprimat convingerea că 'falimentul Ucrainei este exclus'. În acest context, Iarsenko i-a îndemnat pe creditori la o elaborare cât mai rapidă a unei poziţii comune pe marginea acestei probleme. 'Ne-a rămas puţin timp', a atenţionat ea.

De asemenea, Iarseko a declarat că situaţia financiară a Ucrainei nu poate fi comparată cu criza din Grecia. 'Conştientizăm că nu există alternativă la adevărate reforme şi la Europa. De aceea, noi desfăşurăm rapid şi în mod hotărât reforme. Poporul este cel care ne cere acest lucru', a subliniat ministrul de finanţe ucrainean.

Potrivit Handelsblatt, criza politică din Ucraina a influenţat bugetul de stat al acestei ţări. Ucraina este îngrijorată de riscul unui faliment şi din acest motiv exercită presiuni asupra creditorilor internaţionali, scrie Agerpres.

Anterior, Ministerul de Finanţe al Ucrainei i-a îndemnat pe creditorii internaţionali la negocieri în vederea restructurării datoriei, fără de care nu este posibilă normalizarea situaţiei economice din ţară.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat în martie programul anticriză pentru Ucraina, iar contribuţia fondului la acest program este de 17,5 miliarde de dolari. În total, programul este estimat pentru patru ani şi evaluat la circa 41 de miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO