1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Negocierile cu Grecia se vor relua luni la Grupul de lucru pentru Eurogrup

Guvernul grec şi creditorii săi internaţionali vor relua luni negocierile la întâlnirea de la Bruxelles a Grupului de lucru pentru Eurogrup, informează portalul www.tornosnews.gr, citat de Agerpres.

26 aug, 2016 | Agerpres

Această întâlnire va pregăti discuţiile principale care vor avea loc la reuniunea din data de 9 septembrie a miniştrilor de Finanţe din zona euro, unde vor fi dezbătute tranşa de 2,8 miliarde de euro, cea de a doua revizuire a programului convenit cu Grecia, precum şi subiectul Institutului Naţional de Statistică din Grecia (Elstat).

Conform cotidianului Naftemporiki, ministrul elen de Finanţe, Euclid Tsakalotos, se va întâlni cu comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, Pierre Moscovici, înainte de revenirea instituţiilor europene la Atena, pentru discuţii cu privire la acţiunile care trebuie efectuate pentru deblocarea tranşei de 2,8 miliarde de euro. Grecia va fi presată să finalizeze restul celor 15 acţiuni convenite anterior, pentru a putea trece la următoarea rundă de negocieri şi a finaliza cea de a doua revizuire a programului de asistenţă. Aceiaşi publicaţie precizează că ministrul grec al Economiei, Giorgos Stathakis, va avea discuţii cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, cu privire la facilitatea naţională strategică de co-finanţare (NSRF).

De asemenea, oficialii greci vor prezenta poziţia Guvernului de la Atena cu privire la trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Institutului Naţional de Statistică din Grecia (Elstat), Andreas Georgiou.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO