1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Extern

Negocierile dintre Canada şi regiunea belgiană Valonia privind tratatul CETA au eşuat - presă

Negocierile dintre autorităţile canadiene şi regiunea belgiană francofonă Valonia, pe tema tratatului de liber schimb între Uniunea Europeană şi Canada (CETA), s-au încheiat vineri cu un eşec, a anunţat televiziunea RTBF, citată de Reuters.

21 oct, 2016 | Agerpres

'Este evident pentru mine şi pentru partea canadiană că UE nu este în acest moment capabilă de un acord internaţional nici măcar cu o ţară care are valori atât de europene precum Canada', a a afirmat Freeland, vizibil afectată de rezultatul negocierilor.

După ce România şi Bulgaria şi-au ridicat obiecţiile cu privire la acest tratat, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar şi-au dat consimţământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepţia celui belgian, care pentru acest lucru are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Şeful guvernului valon, Paul Magnette, a estimat vineri la prânz drept 'insuficiente' rezultatele negocierilor din ultimele ore cu Uniunea Europeană şi Canada cu privire la tratatul de comerţ liber (CETA).

'S-a avansat semnificativ, în special în dosarul agricol. În schimb, rămân dificultăţi pentru noi, mai ales în privinţa arbitrajului' şi, în pofida progreselor asupra acestui punct, acestea 'mi se par încă insuficiente', a spus Magnette în faţa parlamentului regional valon, la Namur (sudul Belgiei).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO