1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Negocierile privind reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă sunt greoaie. Investitorii sunt încă temători - Gerea

Negocierile privind unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă sunt destul de greoaie, investitorii sunt încă temători, dar noi sperăm că vom asigura condiţii optime în aşa fel încât aceste unităţi finalizate cât mai repede', a declarat, luni, Andrei Dominic Gerea, ministrul Energiei, la un eveniment organizat de Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive (ANDR), în colaborare cu Camera Deputaţilor.

16 mar, 2015 | Agerpres

'Dorim să vedem finalizate cât mai repede grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă. Negocierile, mai ales în astfel de domenii şi în perioade de regres economic, criză financiară la nivel mondial sau de progres timid, la rândul lor negocierile sunt destul de greoaie. Investitorii încă sunt temători, dar noi sperăm că vom asigura condiţii optime în aşa fel încât aceste unităţi 3 şi 4 de la Cernavodă să fie finalizate cât mai repede', a spus Gerea.

Potrivit acestuia, energetica nucleară românească reprezintă prin caracteristicile tehnologice ale soluţiilor tehnice adoptate şi prin indicatorii de performanţă tehnico-economică o soluţie optimă pentru îndeplinirea cerinţelor dezvoltării economice durabile şi satisfacerea cererii de energie electrică. De asemenea, el a precizat că autorităţile vor continua programul nuclear, scrie Agerpres.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 este evaluat, momentan, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiţii va fi revizuit.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO