1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Negrescu: Ne propunem să devenim un factor de coeziune la nivelul statelor membre pe durata Preşedinţiei Consiliul UE

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a evocat la Bruxelles liniile de abordare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, subliniind că ţara noastră îşi propune să devină un factor de coeziune la nivelul UE, informează MAE.

19 iun, 2018 | Agerpres

Negrescu s-a întâlnit marţi, în cea de-a doua parte a vizitei de lucru pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru uniunea energiei, Maros Sefcovic, şi cu comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, în convorbirile avute, ministrul delegat a reiterat eforturile depuse de Guvernul României în cadrul procesului de pregătire şi a evocat liniile de abordare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, sub aspectul obiectivului de a pune cetăţeanul în centrul procesului decizional european.

În cadrul întâlnirii cu Maros Sefcovic, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate la nivelul Uniunii Europene în materie de energie.

'Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va continua demersurile preşedinţiilor anterioare şi are în vedere tematici prioritare în domeniul energiei, respectiv viitorul implementării Uniunii Energiei şi dezvoltarea infrastructurii energetice europene. Vom acţiona, pe durata celor şase luni de mandat, în calitate de mediator imparţial şi ne propunem să devenim un factor de coeziune la nivelul Uniunii Europene', a subliniat Victor Negrescu.

Discuţiile purtate cu Margrethe Vestager s-au axat pe aspecte legate de consolidarea dialogului cu Comisia Europeană în domeniul concurenţei, ministrul delegat evidenţiind că implementarea strategiei privind piaţa unică la nivel european reprezintă o tematică de interes a Preşedinţiei României la Consiliul UE.

'Aplicarea normelor în materie de concurenţă trebuie să se facă efectiv şi în mod unitar la nivelul Uniunii Europene, iar autorităţile naţionale de concurenţă, prin acţiuni specifice şi cu instrumente adecvate, pot contribui la crearea unei veritabile pieţe unice. În acest spirit, mesajul nostru se va axa pe tot parcursul celor şase luni de mandat pe nevoia de convergenţă economică, socială şi teritorială cu scopul de a creşte competitivitatea Uniunii Europene', a explicat Negrescu, potrivit sursei citate.

România va asuma în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO