Negriţoiu (ASF): Sperăm ca în următoarele două zile Guvernul să aprobe tarifele maximale pentru RCA

Tarifele maximale pentru RCA stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea fi aprobate de către Guvern în următoarele două zile, a declarat luni preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, în cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 14:04
Negriţoiu (ASF): Sperăm ca în următoarele două zile Guvernul să aprobe tarifele maximale pentru RCA

‘Sperăm ca în următoarele două zile Guvernul să aprobe tarifele maximale pentru RCA. Există un consens în piaţă să mergem o perioadă pe tarifele maximale care nu sunt publice, pe motiv că nu au nicio valoare până ce nu sunt aprobate şi devin lege’, a mai spus Negriţoiu.

Citeşti şi: Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, va fi audiat la DNA – surse. ASF nu are nicio informaţie în acest sens

Acesta susţine că s-a ajuns la o soluţie acceptabilă privind tarifele RCA şi acesta este ‘maximul pe care ASF l-a putut face’.

‘Cred că am ajuns la o soluţie acceptabilă. Cred că a fost înţeles şi mecanismul, a fost un exerciţiu excepţional de transparenţă. Suntem la două zile sau mai multe să vedem aceste tarife pe care noi le-am calculat cu maximum de grijă faţă de asiguraţi’, a subliniat preşedintele ASF.

Potrivit acestuia, pentru calculul tarifelor RCA au fost mai multe scenarii, mai ales în ceea ce priveşte cheltuielile de achiziţii şi administrare.

‘Ne-am hotărât să punem mai multă presiune pe acestea, am intervenit destul de brutal pe aceste cheltuieli, să ajungem la un nivel acceptabil pentru toată lumea’, a explicat Negriţoiu.

Oficialul ASF a mai spus că Autoritatea a angajat şi un consultant independent pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele maximale.

‘Ei avertizează că în discutarea acestor tarife trebuie să ţii cont de pregătire, de transparenţă, de multe elemente, şi este foarte uşor să deviezi de la fondul problemei. Important este că acest consultant ne-a confirmat că demersul este corect, profesionist, dar că ipotezele pe care lucrăm sunt destul de optimiste şi că, deşi toate elementele au fost luate în calcul, s-ar putea ca, în realitate, să se înregistreze devieri în perioada de execuţie şi de implementare. Este un punct de vedere al cuiva mai prudent, dar noi ne asumăm acest risc’, a adăugat preşedintele ASF.

Acesta susţine că s-a pus presiune pe cheltuieli din două motive, pentru că este vorba de o perioadă limitată ‘şi toată lumea trebuie să facă eforturi’ şi pentru că ‘din acest exerciţiu vor ieşi nişte prime mai corecte’.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...