Negriţoiu: Următorul şef de la ASF va face curăţenia pe care o cer parlamentarii

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a afirmat, miercuri, în cadrul audierilor din cele două comisii reunite de buget-finanţe din Parlament, că următorul şef al instituţiei va fi în curând şi va face curăţenia pe care o cer parlamentarii, adresându-se astfel deputaţilor care i-au cerut demisia din funcţie.
Economica.net - mie, 14 sept. 2016, 11:10
Negriţoiu: Următorul şef de la ASF va face curăţenia pe care o cer parlamentarii

‘Multe dintre lucrurile care s-au spus aici, nu-mi aparţin, ci sunt în responsabilitatea ANAF. Vreau să vă mai explic că nimic din ce s-a zis aici nu sunt noutăţi, ele circulă în spaţiul public de luni de zile. Vorbesc aici despre Raportul Milliman. Acest raport nu a fost niciodată secretizat. El nu poate să fie public, pentru că articolul 19 din Legea asigurărilor ne interzice să facem publice date despre companiile de asigurare. Am publicat ieri (marţi, 13 septembrie 2016, n.r.) o sinteză a acestui raport. Nu cred că eu trebuie să mă apăr, că sunt român, patriot sau funcţionar public onest sau nu. Eu spun că am reformat o instituţie şi nu am avut vreo întâlnire cu vreun asigurător în afara instituţiei. Am avut o singură întâlnire, la un eveniment, cu directorul de la Ţiriac Asigurări, atunci când s-a schimbat fostul director, pentru că acesta era şi membru al UNSAR. Prea multe nu mai am de spus’, a spus Negriţoiu.

Şeful ASF a afirmat, răspunzând unei alocuţiuni susţinută de către deputatul liberal Andreea Paul, în care aceasta i-a cerut demisia, că ‘următorul şef de la ASF va fi în curând şi va face curăţenia pe care o cereţi’.

Mai mulţi deputaţi din Comisiile reunite de buget-finanţe şi transporturi au solicitat demisia conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul audierilor de miercuri. Printre cei care au cerut acest lucru se află: Andreea Paul (PNL), Cătălin Rădulescu (PSD), Alexandru Nazare (PNL) şi Adrian Gurzău.

Anterior, patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM au solicitat Parlamentului demiterea cu efect imediat a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, pentru proasta administrare a pieţei asigurărilor din România.

Pe de altă parte, reprezentanţii transportatorilor rutieri afirmă că şeful ASF a avut o atitudine de ignoranţă la adresa industriei transporturilor rutiere, care înglobează 5% din produsul intern brut şi de care depind peste 500.000 de români, pe care a adus-o aproape de faliment, după ce în urma a zeci de întâlniri cu patronatele din transporturile rutiere nu a luat nicio decizie care să rezolve situaţia actuală.

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) este audiată miercuri în comisiile reunite pentru buget-finanţe şi transporturi din Camera Deputaţilor pe tema poliţelor RCA.

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care se află miercuri pe masa Guvernului prevede introducerea unui tarif de referinţă pentru poliţele RCA care să fie îngheţat pe o perioadă de şase luni.

În cursul dimineţii de miercuri, transportatorii rutieri au discutat cu reprezentanţii Guvernului şi cu cei ai Concurenţei Concurenţei pe legea RCA, cea mai importantă solicitare a acestora fiind legată de preţul de referinţă la asigurarea obligatorie de răspundere civilă. Miercuri după-amiază patronatele din Transporturi urmează să anunţe dacă renunţă sau nu la protestul anunţat pentru joi la nivelul întregii ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Ambasada SUA: Românilor care li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu
Ambasada SUA: Românilor care li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu
Românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără interviu, a transmis, joi, Ambasada SUA, relatează Agerpres....
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești
Prima parcare sigură și securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă miercuri de către Caspy Europarking ...
Șeful Romgaz anunță că societatea va începe în următoarele luni săparea de noi sonde în zăcământul de la Caragele
Șeful Romgaz anunță că societatea va începe în următoarele luni săparea de noi sonde în zăcământul de la Caragele
Romgaz va continua încă doi ani investiţiile la zăcământul de la Caragele, unde va începe în următoarele luni săparea ...
NEPI Rockcastle a inagurat cel mai nou bulevard al Craiovei, care va facilita traficul în zona noului centru comercial pe care-l va deschide pe 5 octombrie
NEPI Rockcastle a inagurat cel mai nou bulevard al Craiovei, care va facilita traficul în zona noului centru comercial pe ...
Compania NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a ...