Nelu Tătaru: Şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seară că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, o discuţie pe această urmând să aibă miercuri cu ministrul Educaţiei, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 22 apr. 2020, 04:14
Nelu Tătaru: Şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie

„Poate sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Tătaru la postul de televiziune Antena 3.

El a adăugat că în cadrul întrevederii cu ministrul Educaţiei va discuta despre detaliile legate de revenirea copiilor la şcoală.

„Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că hotelurile şi restaurantele s-ar putea deschide gradual după 15 mai. „S-ar putea deschide, cu anumite precauţii, gradual”, a afirmat Tătaru, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Cât priveşte cinematografele, el a menţionat că acestea nu vor putea fi deschise după 15 mai. „Deocamdată nu, încă nu suntem la momentul în care să ducem acele mase populaţionale undeva”, a punctat ministrul.

În ceea ce priveşte deschiderea graniţelor pentru circulaţia persoanelor, ministrul Sănătăţii a spus că fiecare va face acest lucru „în funcţie de evoluţia pandemiei”.

„În acest moment, urmărind şi evoluţia din Europa, avem comunicarea comunităţii europene care spune că la început vom liberaliza oarecum graniţele interne, urmând o perioadă să rămână totuşi graniţele externe ale Uniunii Europene închise. Ne gândim şi la acest moment, fiecare ţară va face acest lucru în funcţie de evoluţia pandemiei. După toate discuţiile şi evaluările, toate previziunile erau că noi suntem cam cu două-trei săptămâni în urma celorlalte ţări, ca evoluţie”, a indicat Tătaru.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...