Nemţii, tot mai temători în legătură cu imigranţii. Există riscul ca violenţele din centre să scape de sub control

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a criticat comportamentul unora dintre solicitanţii de azil ajunşi în Germania, iar şeful sindicatului poliţiştilor a atras atenţia că există riscul ca violenţele din centrele pentru refugiaţi să scape de sub control, în timp ce majoritatea germanilor se arată îngrijoraţi de venirea sutelor de mii de imigranţi, aşa cum relevă un nou sondaj de opinie, relatează vineri AFP, DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 02 oct. 2015, 12:04
Nemţii, tot mai temători în legătură cu imigranţii. Există riscul ca violenţele din centre să scape de sub control

‘Ne confruntăm cu riscul ca situaţia din centrele de primire pentru refugiaţi să scape de sub control’, a spus şeful sindicatului poliţiştilor, Rainer Wendt, citat de cotidianul popular Bild. ‘Experienţa ne arată faptul că în multe locuri există zilnic, din păcate, ciocniri violente ţintite şi bine pregătite şi care au motivaţii etnice sau religioase’, a spus el, în contextul mai multor certuri şi bătăi între refugiaţi care au avut loc în ultima perioadă în centrele de primire din Germania.

Şi ministrul de interne german Thomas de Maiziere a atras atenţia asupra violenţelor din centrele pentru solicitanţii de azil. Într-un interviu acordat joi postului de televiziune ZDF, el a spus că refugiaţii erau până acum recunoscători că se află în Germania, dar că unii au început să-şi schimbe poziţia.

‘Fac grevă pentru că nu le plac condiţiile din centre şi produc tulburări pentru că nu le place mâncarea. Se bat între ei în centrele pentru solicitanţii de azil’, a spus el. ‘Acum avem mulţi refugiaţi care cred uneori că îşi pot alege centrul în care sunt cazaţi. Unii părăsesc tabăra, comandă un taxi, au în mod neaşteptat bani să călătorească sute de kilometri prin Germania’, a adăugat Thomas de Maiziere.

‘Cei care fac toate acestea sunt încă o minoritate în acest moment, dar trebuie să o spunem clar că cei care vin în Germania trebuie să accepte să fie distribuiţi oriunde îi trimitem, să participe la un proces corect şi să respecte sistemul nostru juridic’, a mai declarat ministrul de interne.

Conform unui sondaj publicat vineri de postul public de televiziune ARD, majoritatea germanilor încep să fie îngrijoraţi de venirea a sute de mii de imigranţi, iar popularitatea cancelarului german Angela Merkel, care a deschis porţile pentru refugiaţi, este în scădere.

51% dintre persoanele chestionate au spus că ‘se tem de refugiaţi’, conform sondajului realizat de institutul Infratest Dimap. Comparativ cu acelaşi sondaj realizat în septembrie, se observă o creştere de 13 puncte procentuale în privinţa germanilor care împărtăşesc această temere.

Popularitatea Angelei Merkel, care a invocat responsabilitatea Europei în a le acorda azil refugiaţilor care fug de război şi persecuţii, este în scădere. Ea a pierdut nouă puncte procentuale la cota de popularitate într-o lună, beneficiind acum de numai 54% opinii favorabile, cel mai prost scor din ultimii patru ani.

Peste 200.000 de imigranţi se estimează că au ajuns în Germania numai în septembrie – cât pe întreg anul 2014 -, iar guvenul se aşteaptă în acest an la un total de cel puţin 800.000.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...