NEPI a încasat chirii de peste 22 de milioane de euro în T1 – 2015. A făcut un profit cu 51% mai mare

Profitul după impozitare al fondului de investiţii sud-african NEPI a urcat la peste 19,2 milioane de euro în Trimestrul 1 din 2015, cu 51% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Adrian N. Ionescu - vin, 15 mai 2015, 08:26
NEPI a încasat chirii de peste 22 de milioane de euro în T1 - 2015. A făcut un profit cu 51% mai mare

Veniturile nete din chirii ale  fondului de investiţii sud-african New Europe Property Investments – NEPI (NEP) s-au ridicat la aproape 22,3 milioane de euro în Trimestrul 1 din 2015, cu aproape 53% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), unde NEPI este listat. Profitul după impozitare al NEPI a urcat cu 51%, până la peste 19,2 milioane de euro, iar profitul atribuibil acţionarilor până la 21 milioane de euro.

NEPI (NEP) a înregistrat anul trecut un profit atribuibil acţionarilor de 99,2 milioane de euro.  Directorii şi angajaţii au 7,32% din acţiuni, care nu sunt în circulaţie. Bancherul român Dan Pascariu este preşedintele consiliului de administraţie şi are 0,06% din acţiunile NEP.

NEPI este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari care activează în România. La 31 martie 2015 avea active imobiliare în „valoare justă” de peste 1,2 miliarde de euro şi în curs de execuţie de 267 milioane de euro. Are conturi în bănci de aproape 100 de milioane de euro, potrivit raportului pe Trimestrul 1 2015.

Sud-africanii au deschis joi centrul comercial Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucureşti, o investiţie care se ridică la 165 de milioane de euro, pentru o suprafaţă totală construită de 210.000 metri pătraţi, din care 72.000 reprezintă spaţiul închiriabil.

Fondul va mai investi curând 40 de milioane de euro în dublarea suprafeţei City Park Mall din Constanţa până la 50.000 mp.

Din portofoliul NEPI mai fac parte mall Promenada, Vulcan Value Centre, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. Pe 14 mai 2015, NEPI va inaugura cel mai nou mall din Bucureşti, in apropierea Arenei Naționale, care promite vizitatorilor săi o experienţă unică de cumpărături şi petrecere a timpului liber. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

La sfârşitul anului trecut, NEPI avea 32 de proprietăţi din care şase în curs de execuţie, cu o valoare de 1,25 miliarde de euro şi un randament de 7,8%, potrivit raportului companiei pe anul trecut. Trei proprietăţi sunt în Slovacia şi una în Serbia.

91% din suprafaţa de închiriat era în România, la 31 decembrie 2014. România concentra 86 % din valoarea tuturor proprietăţilor NEPI, şi furniza 88% din veniturile din chirii.

Fondul este controlat de patru vehicule de investiţii , care au împreună 33,3% din acţiunile NEP: Resilient Property Income Fund Ltd 9,28 %, Fortress Income Fund Ltd 8,82%, Capital Property Fund Ltd 8,70% şi Gepf Equity 6,51%.

NEP este listat Bursa din Johannesburg şi la BVB, unde acţiunile sale s-au apreciat cu 36,7% în acest an, până la 46,5 lei / titlu, cotaţie la care valoarea de piaţă a Fondului este de aproape 13 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Transilvania: Furnicar de muncitori, utilaje și 22 de foreze pe șantierul UMB din județul Cluj FOTO
Autostrada Transilvania: Furnicar de muncitori, utilaje și 22 de foreze pe șantierul UMB din județul Cluj FOTO
Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini de pe șantierul din zona Topa Mică, județul Cluj, unde grupul UMB lucrează la Autostrada Transilvania. Ei au numărat 22 de foreze, pe......
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca suma alocată Ministerului Transporturilor la ...
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Activitatea economică în zona euro a înregistrat luna trecută cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani, în ...
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Dispariţii, infidelitate, monitorizarea copiilor de către părinţi sau a angajaţilor de către companii, competiţia ...