1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

NEPI Rockcastle a amânat deschiderea Shopping City Târgu Mureș pentru trimestrul 3 2020

NEPI Rockcastle a anunțat că 63% din suprafața închiriabilă a mallurilor sale e funcțională, iar magazinele s-au redeschis în Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Cehia, Serbia ași Lituania, iar compania de investiții a raportat venituri nete operaționale de 101 milioane de euro în primul trimestru al anului și a pierdut patru milioane de euro din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, NEPI Rockcastle a amânat deschiderea Shopping City Târgu Mureș pentru trimestrul 3 2020.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

De asemenea, NEPI Rockcastle susține că 94% din valoarea chiriilor din primul trimestru a fost plătită.

În România, care a redeschis magazinele din malluri cu acces direct afară și cele din parcurile comerciale de sub 15.000 mp, pe 15 mai, NEPI Rockcastle se așteaptă să se deschidă și restul magazinelor la jumătatea lunii iunie. De asemenea, în primul trimestru s-a deschis cinematograful Cineplexx în Shopping City Sibiu, iar retailerul Reserved a deschis un magazin de 2.400 mp în Promenada Sibiu.

Compania a continuat și sub starea de urgență lucrările de extindere și modernizare pentru Shopping City Buzău, acum fiind în derulare ultima fază a proiectului, care include modernizarea parterului, inaugurarea unei terase la exterior și finalizarea construcției unui cinematograf cu șase ecrane, care va fi operat de Cinema City, toate programate pentru finalizare în trimestrul doi al acestui an. 

NEPi Rockastle a finalizat și construcția Shopping City Târgu Mureș, un centru comercial de 39.800 mp în primul trimestru 2020, iar deschiderea programată pentru sfârșitul lunii martie și este estimată acum pentru trimestrul al treilea 2020 (după ce guvernul român va pune capăt restricțiilor de tranzacționare). Mixul de chiriași include Carrefour, CCC, Cineplexx, Flanco, eMag, Hervis Sports, Intersport, KFC, LC Waikiki, LPP și New Yorker.

Grup nu va lansa noi proiecte de construcții până când nu va fi clar impactul COVID-19 asupra operațiunilor. Prin urmare, estimează că va suporta cheltuieli de dezvoltare și capital suplimentar  doar 70 de milioane de euro în 2020.

După cum s-a anunțat deja, vânzarea portofoliului de birouri din România al companiei, în conformitate cu acordul semnat în decembrie 2019 cu AFI Europe, nu este finalizată din cauza faptului că obligațiile cumpărătorului legate de procedurile de finalizare nu au fost îndeplinite Acest lucru a dus la o încălcare a acordului, care a determinat NEPI Rockcastle să îl rezilieze și să solicite garanția contractuală. Procedurile de recuperare a garanției
în conformitate cu mecanismele contractuale au fost inițiate.

Susținerea chiriașilor din malluri

NEPI Rockcastle a implementat mai multe măsuri pentru a sprijini locatarii din mallurile deținute:

  • chiria pentru magazinele închise în lunile aprilie și mai (unde era deja facturat) a fost amânată pentru 60 de zile fără penalități;
  • scutiri de chirii discutate de la caz la caz, în funcție de poziția financiară a locatarului, raportul costurilor de ocupare și alți factori;
  • facturare lunară implementată în loc de facturare trimestrială, în cazul în care contractele de închiriere au efectuat o astfel de schimbare;
  • scutirea contribuției de marketing pentru aprilie și mai pentru unitățile închise;
  • cheltuielile de operare variabile în perioada de blocare reduse cu aproximativ 40% față de perioada comparativă din 2019.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO