NEPI Rockcastle a cumpărat Festival Shopping City pentru a evita concurenţa în Sibiu

NEPI Rockcastle a decis să cumpere proiectul Festival Sibiu pentru a evita confruntarea cu un potenţial concurent pe piaţa din regiune şi astfel a ajuns să deţină două malluri în oraşul transilvănean, unul aflat în construcţie, celălalt în extensie, iar lucrările la ambele proiecte de retail se vor termina în ultimul trimestru al acestui an.
Economica.net - mie, 03 apr. 2019, 18:36
NEPI Rockcastle a cumpărat Festival Shopping City pentru a evita concurenţa în Sibiu

Potrivit lui Alex Morar, CEO-ul companiei, decizia de achiziţie a proiectului Festival Sibiu, a fost luată pentru a se evita războiul cu un concurent zonal într-un oraş de circa 170.000 de locuitori şi o catchment area de 286.000 de persoane, care nu prea ar mai putea suporta un al treilea mall.

NEPI Rockcastle a plătit 21 de milioane de euro companiei Primavera Development, care deţinea proiectul.

Festival Sibiu va avea, la finalizare, 42.200 mp şi primul hipermarket Kaufland într-un mall. Compania deţine, de asemenea, şi Sibiu Shopping City, de 83.100 mp, primul mall cu două hipermarket-uri din ţară, Auchan şi Carrefour.

Shopping City Sibiu va găzdui, la finalul modernizării, aproximativ 180 de branduri, 60% dintre ele fiind locații ancoră atât din segmentul fashion, cât și din ariile de electrocasnice, home&deco și articole sportive.

Lucrările de modernizare vor avea loc în etape și zone diferite, pentru ca centrul comercial să rămână deschis permanent vizitatorilor, prima fază vizând localurile și cafenelele din zona de food court, precum și câteva magazine din același areal.

NEPI Rockcastle deţine 736.000 mp de spaţii de retail în 24 de malluri, cu o valoare de 1,7 miliarde de euro. Compania încasează chirii de 125 de milioane de euro anual de pe urma proprietăţilor de retail şi e relativ aproape de vânzarea celor patru clădiri de birouri pe care le deţine în România, evaluate la circa 380 milioane de euro, care au adus anul trecut 29,4 milioane de euro din chirii.

Cel mai mare proprietar de active din imobiliarele româneşti, NEPI Rockcastle are active de retail care reprezintă 36% dintr-un portofoliu reprezentat în proporţie de 93% de retail şi 7% din birouri.

Potrivit ultimului raport de piaţă a companiei, încasările nete din chirii s-au cifrat la 346 milioane de euro, în creştere cu 4,9% faţă de 2017.

Cei mai mari chiriaşi ai mallurilor controlate de NEPI Rockcastle sunt Auchan, care ocupă 3,6% din suprafaţă, retailerul polonez LLP, care ocupă 3,5%, Inditex cu 3,2% şi Carrefour cu 2,9%.

Te-ar mai putea interesa și
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față de valoarea de 78,10 milioane euro raportată în urmă cu un an.......
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...