1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

NEPI Rockcastle a pierdut circa 20% din veniturile din chirii în prima jumătate a anului, din cauza pandemiei de COVID-19

Cel mai mare proprietar de mall-uri de pe piața românească, NEPI Rockcastle a înregistrat o diminuare cu aproape 20% a încasărilor din chirii în prima jumătate a acestui an, la 160 de milioane de euro, față de aproape 200 de milioane de euro, în aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea încasărilor e cauzată, evident, de pandemia de coronavirus și starea de urgență proclamată de autorități, care a ținut mall-urile închise din 23 martie până pe 15 iunie.

23 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

„Ultimele șase luni au fost cele mai dificile din istoria recentă. Măsurile luate de guverne în lupta împotriva răspândirii COVID-19 au dus la închiderea temporară a retailerilor neesențiali din toate țările unde operează NEPI Rockcastle, care a avut un impact negativ asupra primelor jumătăți a anului 2020. 96% din suprafața totală brută închiriabilă (GLA) este acum funcțională, iar vânzările chiriașilor care își desfășoară activitatea se întorc treptat la nivelurile anului precedent (88% în iunie). Intenționăm să accelerăm transformarea digitală a operațiunilor noastre și trecerea la integrare mai mare a vânzărilor omnichannel. În același timp, apreciem că COVID-19 ar putea avea încă impact economiile regiunii noastre și vom continua să ne gestionăm capitalul prioritizând durabilitatea pe termen lung", spune Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle a deschis pe 16 iulie cel de-al 20-lea centru comercial din portofoliul local: Shopping City Târgu Mureș, rezultat al unei investiții de 70 milioane de euro, mall-ul are are o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați, peste 113 magazine, 550 de locuri in Food Garden, peste 1.500 locuri de parcare, inclusiv stații de încărcare pentru mașini electrice.

De asemenea, investitorul a semnat și tranzacția de vânzare a portofoliului de clădiri de birouri din România către AFI Europe, pentru 290 de milioane de euro. În trazacție sunt cuprinse proiectele office Floreasca Business Park, Lakeview și Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timișoara, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 metri pătrați.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO