1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Imobiliare

NEPI Rockcastle estimează ca 90% din suprafaţa sa de retail va fi deschisă până la jumătatea acestei luni, dacă România deschide mall-urile

Managementul NEPI Rockcastle și-a anunțat acționarii că, astăzi, chiriașii care ocupă aproximativ 70% din suprafața închiriabilă deținută de grup își pot întâmpina vizitatorii, în cele mai bune condiții sanitare. Proporția de suprafață închiriabilă care găzduiește magazine deschise este așteptată să crească la aproximativ 90% până la jumătatea lunii iunie și aproximativ 94% până la sfârșitul lunii iunie. Estimarea se bazează pe ușurarea preconizată a restricțiilor de vânzare pentru magazinele situate în marile mall-uri din România în jurul mijlocului lunii iunie (deși decizia finală nu a fost încă anunțată de autorități și redeschiderea progresivă a centrelor de divertisment în majoritatea țărilor).

07 iun, 2020 | | ECONOMICA.net

În toate țările în care NEPI Rockcastle e activ s-au deschis restaurante interioare și exterioare, corturi alimentare și săli de sport, cu excepția României.

Centrele de divertisment vor fi redeschise în Polonia începând cu 6 iunie, în timp ce în România va fi anunțată data de redeschidere într-o etapă ulterioară. Deși au permis comerțul în anumite locații, cele mai multe cinematografe nu au fost încă deschis, din cauza problemelor de aprovizionare din industrie.

România a început reducerea restricțiilor la 15 mai, redeschizând magazinele cu acces direct la stradă și parcuri de retail cu o suprafață construită sub 15.000 mp, terase în aer liber, baruri, restaurante și cafenele. Este de așteptat să se reducă restricțiile suplimentare anunțată în cursul săptămânii următoare, iar cele 18 mall-uri deținute de NEPI Rockcastle în România, printre care se află Promenada București și Sibiu, Mega Mall, rețeaua Shopping City din Ploiești, Sibiu, Galați, Timișoara, Deva etc. să se deschidă la jumătatea acestei luni.

De la încetarea treptată a restricțiilor de tranzacționare în lunile aprilie și mai în majoritatea țărilor CEE, traficul centrelor comerciale a crescut continuu, în ciuda restricțiilor în zonele de divertisment, și a atins niveluri peste cele anticipate de grup. Cele mai multe dintre centrele comerciale ale grupului din Polonia, Republica Cehă, Serbia și Croația, în care restricțiile comerciale s-au încheiat la începutul lunii mai, arată deja o amprentă depășind 70% din nivelurile înregistrate în aceeași perioadă a anului 2019.

„Performanța de după închidere a centrelor noastre comerciale este foarte încurajatoare și este mai mare decât se aștepta. Prioritatea rămâne menținerea sănătății și siguranței clienților, locatarilor și personalului nostru, iar noi avem implementate toate măsurile necesare pentru vizitele sigure la proprietățile noastre. În perioada următoare va fi nevoie de colaborarea între părțile interesate din industria noastră pentru a asigura recuperarea rapidă a mediului de vânzare cu amănuntul", arată Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle.

În timp ce raportarea oficială a vânzărilor din mai este încă în curs, chiriașii au înregistrat, în general, rate mai mari de conversie și dimensiuni ale coșului de cumpărături mai mari decât era de așteptat, ca urmare concentrării pe cumpărături eficiente.

Deși mulți comercianți cu amănuntul au plasat cele mai noi investiții temporar în așteptare, există totuși cerere de închiriere, unele provin și de la noi mărci care doresc să intre pe piața CEE. Reînnoirea contractului de închiriere continuă în principal în condițiile pe termen lung convenite anterior.

Colectarea totală a chirii și a altor taxe datorate până la 30 aprilie a crescut la 89%, iar amânarea chiriei a fost acordată majorității chiriașilor afectați de blocaje.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO