1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

NEPI Rockcastle închide o emisiune de obligațiuni de 500 mil. euro

NEPI Rockastle a închis o emisiune de obligațiuni de 500 de milioane de euro pe patru ani, suprasubscrisă până la un miliard de euro, cu o dobândă de 2,625%.

20 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Compania va utiliza banii pentru refinanțarea creditelor, sau achiziții și dezvoltări imobiliare în funcție de oportunități.

„Am înregistrat o tranzacție de succes, ceea ce reprezintă un semn de încredere în NEPI Rockcastle și modelul său de afaceri. Această emisiune de obligațiuni susține flexibilitatea noastră financiare și va contribui la generarea unei valori pe termen lung pentru părțile interesate”, spune CEO-ul NEPI Rockastle Alex Morar.

NEPI Rockastle e cel mai mare investitor imobiliar din România, cu 51 de proprietăți în portofoliu. Cu un portofoliu de peste 5,9 miliarde euro, NEPI Rockcastle este prezent în 9 țări din regiune și deține o poziție puternică pe piață din România prin centrele comerciale deținute (printre care Mega Mall, Promenadă, City Park Constanța, Shopping City Sibiu) și portofoliu de birouri în locații cheie în București cât și în Timișoara. 

Compania a vândut recent clădirea de birouri The Office din Cluj-Napoca deținută în co-proprietate cu antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor,către frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pentru o sumă estimată la peste 100 de milioane de euro.

De altfel, NEPI Rockcastle a scos la vânzare întregul portofoliu office deținut, care include Floreasca Business Park, The Lakeview şi Aviatorilor 8 (fostul Victoriei Office), cu o suprafaţă totală închiriabilă a acestor proiecte este de 70.580 mp. 

Compania se va concentra pe dezvoltarea și administrarea mallurilor din portofoliu. În total, în România, compania deține 736.000 mp cu o vloare de 1,7 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO