NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, aproape că și-a dublat profitul în 2022

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, aproape că și-a dublat profitul în 2022, un an care nu a mai fost marcat de pandemie și perioade de închidere a centrelor comerciale. Pe lângă banii obținuți din chirii, compania a câștigat 142 de milioane de euro din creșterea valorii proprietăților.
Andrada Ghira - mar, 21 feb. 2023, 20:16
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, aproape că și-a dublat profitul în 2022

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a realizat anul trecut un profit de 435 de milioane de euro după taxe, cu 2o0 de milioane de euro mai mult față de rezultatul din 2021, potrivit datelor financiare ale companiei.

Veniturile nete din chirii ale dezvoltatorului au fost anul trecut de 405 milioane de euro, în creștere cu 17% față de 2021.

Pandemia pare ca a trecut pentru malluri. Vânzările retailerilor, cu excepția hipermarketurilor, au crescut anul trecut cu 31,4%, față de 2021 și cu 11,7% față de 2019, ultimul an care nu a fost marcat de restricții impuse pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Cele mai mari creșteri le-au înregistrat retailerii care comercializează produse de înfrumusețare, cu un plus de 33% față de 2019, urmați de retailerii de îmbrăcăminte, cu un plus de 24%. Singura categorie care pare că nu și-a revenit după pandemie este segmentul de divertisment, unde încasările au fost cu 45 mai mici față de 2019.

Valoarea portofoliului NEPI Rockcastle a crescut

Aproape 300 de milioane de vizite s-au înregistrat în toate mallurile din regiune ale NEPI Rockcastle, în creștere cu 21% față de 2021. Dacă în 2021 compania a făcut concesii la chirii de 40 de milioane de euro, anul trecut suma a fost insignifiantă, se mai arată în raportul companiei.

Portofoliul companiei era la 31 decembrie 2022 evaluat la 6,6 miliarde de euro, față de valoarea de 5,8 miliarde de euro de la finele lui 2021. Această creștere se datorează achiziţiilor efectuate în cursul anului, a investiţiilor în noi dezvoltări și cheltuieli de capital, dar și pe fondul creșterii valorii proprietăților, cu 142 de milioane de euro pentru anul trecut.

NEPI Rockcastle a investit anul trecut 154 de milioane de euro în noi proiecte, printre care și în România, unde are în construcție primul proiect rezidențial, Vulcan Residence la București, dar și în extindera Promenada Mall și construcția celui din Craiova.

La finele anului trecut NEPI Rockcastle dispunea 251 de milioane de euro în numerar și 420 de milioane de euro credit angajat netras. Gradul de îndatorare se situa la 37,5%, iar pentru următoarele 12-18 luni, dezvoltatorul vrea să-l reducă la 35%.

CITEȘTE ȘI Cine sunt companiile-gigant din imobiliarele din România și unde se află frații Pavăl în clasament

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...