NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 de milioane de euro

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a semnat în decembrie 2023 un acord cu Corporația Financiară Internațională (IFC) pentru o finanțare verde în valoare de 387 de milioane de euro. Pe 25 aprilie, dezvoltatorul a semnat pentru majorarea acestui împrumut cu 58 de milioane de euro.
Andrada Ghira - mie, 01 mai 2024, 10:18
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 de milioane de euro

NEPI Rockcastle (ENX.PA: NRP), cel mai mare proprietar de malluri din România, și-a majorat împrumutul de la ICF cu 58 de de milioane de euro.

Facilitatea, care a ajuns astfel la un total de 445 de milioane de euro, a fost semnată în decembrie 2023 și este structurată ca un împrumut verde cu caracteristici legate de durabilitate și a fost pus în aplicare pentru rambursarea viitoarelor obligațiuni cu scadență în noiembrie 2024, a anunțat dezvoltatorul.

Creditul acoperă acum aproximativ 89% din suma principală a obligațiunilor, iar partea rămasă va fi plătită din resursele în numerar ale Grupului. Facilitatea are un preț competitiv legat de rata Euribor și urmează să ajungă la scadență în ianuarie 2029. Prima tranșă a fost plătită în februarie 2024, iar suplimentarea de 58 de milioane de euro are o perioadă de disponibilitate pentru retragere de trei luni.

Profit de 476 de milioane de euro în 2023 pentru NEPI Rockcastle

Dezvoltatorul a încheiat 2023 cu un record în ceea ce privește câștigurile distribuibile per acțiune, de 56,97 de eurocenți per acțiune, cu 9,3% mai mare decât anul precedent.

Venitul net operațional a fost de 491 de milioane de euro, în creștere cu 21% față de 2022. Această creștere a fost generată și de achizițiile de la finele anului 2022.

Gradul de îndatorare s-a redus la 32,2%, sub gradul estimat anul trecut, de 35%. La finele anului trecut, NEPI Rockcastle avea lichidități disponibile în valoare de 909 milioane de euro, inclusiv 339 de milioane de euro cash și 570 de milioane de euro în facilități de credit neaccesate.

Pentru acest an, dezvoltatorul are un plan de investiții de 178 de milioane de euro, atât în proiectele aflate în desfășurare, cât și în unele noi.

Veniturile nete generate de mallurile din România au fost anul trecut de 191,4 milioane de euro, cu 35 de milioane de euro mai mult decât în 2022, potrivit datelor companiei, analizate de Economica.net. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Date înfiorătoare. În fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv
Date înfiorătoare. În fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv
În fiecare zi sunt afectate de incendiu 19 locuințe, arată Alexandru Ciuncan, directorul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR), într-un comunicat. Din......
Brico Depot România a avut cea mai mare creștere de vânzări din grup, încasările au urcat 15%. Semnal pozitiv pentru piața DIY
Brico Depot România a avut cea mai mare creștere de vânzări din grup, încasările au urcat 15%. Semnal pozitiv pentru ...
Brico Depot, al doilea cel mai mare retailer DIY din România, parte a grupului britanic Kingfisher, a vândut în primele ...
Alegeri SUA 2024 – Premieră. Trump a strâns mai mulţi bani ca Biden în campania pentru prezidenţiale
Alegeri SUA 2024 – Premieră. Trump a strâns mai mulţi bani ca Biden în campania pentru prezidenţiale
Campania preşedintelui american Joe Biden pentru alegerile din noiembrie, la care acesta speră să obţină un nou mandat, ...
Ţările UE se pregătesc pentru Consiliul European din 27-28 iunie. Care este agenda summitului
Ţările UE se pregătesc pentru Consiliul European din 27-28 iunie. Care este agenda summitului
Miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene se întrunesc marţi, la Bruxelles, principalul punct ...