NEPI Rockcastle va dezvolta locuinţe lângă mallurile din portofoliu şi a obţinut 200 mil. euro din chirii în prima jumătate a anului

La jumătatea anului, activele NEPI Rockcastle erau evaluate la 6,1 miliarde de euro, în creștere cu 200 de milioane de euro față de aceeași perioadă din 2018. Compania a înregistrat venituri din chirii de 199 milioane de euro, iar gradul de neocupare a scăzut de la 3,8%, la 2,6%. NEPI Rockcastle plănuiește să dezvolte locuințe lângă mallurile sale, primele unități urmând să fie gata în circa doi ani.
Răzvan Zamfir - vin, 23 aug. 2019, 08:20
NEPI Rockcastle va dezvolta locuinţe lângă mallurile din portofoliu şi a obţinut 200 mil. euro din chirii în prima jumătate a anului

Grupul a înregistrat 158 milioane de vizite în centrele sale comerciale în primul semestru 2019, reprezentând o creștere de 1,2% de la an la an (YoY) pentru proprietățile asemănătoare (LfL). Țările care conduc această creștere au fost Polonia (3,1%), Bulgaria (1,9%) și România (1,7%).

Vânzările chiriașilor mallurilor deținute de NEPI Rockcastle au crescut cu 8,2%, iar creșterea puternică a vânzărilor din România (10,3%) a fost determinată în principal de campanii de marketing de succes și/sau reducerea posturilor vacante în cumpărături centre precum Râmnicu Vâlcea Shopping City (31,5%), Timișoara Shopping City (21,7%), Galați Shopping City (17,7%) și Targu Jiu Shopping City (12,7%).

Investițiile în România ale NEPI Rockcastle

Shopping City Sibiu este cel mai mare centru comercial din regiunea sa, cu 81.600 mp suprafață închiriabilă. Postreconfigurarea și extinderea GLA, oferă o cerere diversă prin intermediul ofertei sale extinse de modă, două hipermarketuri și magazin de bricolaj.

Grupul a finalizat o extensie de  3.700 mp și o recondiționare de 34.600 mp în aprilie 2019. Au fost adăugate mai multe ancore de modă, cum ar fi Cropp, De Facto, LC Waikiki, Mohito, Reserve și Smyk. Unele magazine existente au fost recondiționate și extinse, de exemplu CCC, Douglas, Humanic și Noriel.

Ultima fază a extinderii e reprezentată de deschiderea unui cinematograf multiplex Cineplexx, pentru T4 2019.

În mai 2019, compania și-a vândut participația de 50% din The Office Cluj-Napoca către Dedeman, iar în iulie 2019, NEPI Rockcastle a semnat o scrisoare de intenție fără caracter obligatoriu cu AFI Europe pentru potențiala vânzare a restului portofoliului de birouri al companiei, reprezentată de patru clădiri de birouri, cu o valoare contabilă de 307,9 milioane euro la 30 iunie 2019.

Grupul mai dezvoltă un al doilea proiect la Sibiu, denumit Promenada Sibiu, cu o suprafață estimată de 42.200 mp. Zona de luat masa și divertisment cuprinde 18% din GLA.

Promenada Sibiu va avea primul magazin Kaufland situat într-un mall, și va fi deschide trimestrul IV 2019.

De asemenea, compania a extins ş modernizat Shopping City Buzău pentru a include un Cinema City, un food court și câteva noi marca de moda. Prima fază a fost deschisă cu succes la începutul lunii august 2019, completată cu noi chiriași, precum Bigotti, Marionnaud, Office Shoes, Tezyo și Tutti Cafe. Următoarele faze vor consta dintr-o sală de mese cu terasă în aer liber, programată pentru trimestrul IV 2019 și ceschiderea cinematografului, planificată pentru trimestrul II 2020. Când va fi finalizat, centrul va avea 23.500 mp.

Un alt mall în dezvoltare e Shopping City Târgu Murș, iar compania a obținut autorizație de construire pentru o suprafață de 40.000 mp. Proiectul, ancorat de Carrefour, va fi finalizat în H1 2020.

Investițiile în birouri continuă și apar proiecte rezidențiale

Grupul continuă să investească în dezvoltarea proprietăților cu utilizare mixtă care oferă sinergii cu centrele sale comerciale. De aceea, NEPI Rockcastle va dezvolta componenta de birouri a extinderii Promenada Mall din București, pentru un cost estimat (inclusiv parcare suplimentară) de 55 de milioane de euro.

Grupul plănuiește, de asemenea, dezvoltări rezidențiale adiacente centrelor comerciale. Aceste dezvoltările sunt în prezent în faza de proiectare și autorizare, au un cost de construcție estimat de 83 de milioane de euro, iar primele unități vor fi finalizate în doi ani.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...