NEPI suflă în ceafa celor de la Argo. Vrea să devină cel mai mare proprietar de malluri din România

NEPI deschide astăzi mallul Galaţi Shopping City, ultimul mall al anului. 
Economica.net - joi, 21 nov. 2013, 09:44
NEPI suflă în ceafa celor de la Argo. Vrea să devină cel mai mare proprietar de malluri din România

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) deschide astăzi, 21 noiembrie, un centru comercial la Galaţi, închiriat integral, ajungând astfel la 200.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale în România, iar până la finele anului vrea să înceapă alte trei proiecte. 

Centrul comercial are o suprafaţă construită de 33.000 metri pătraţi şi este primul proiect de acest tip din oraşul Galaţi.

Printre chiriaşi se numără Carrefour, H&M, C&A, Deichmann, NewYorker, Altex, Intersport, Leonardo, Reserved, Domo, CCC, Puma, Killtec și Flanco. Pe lângă acestea, centrul are o zonă de restaurante, cafenele şi pentru petrecerea timpului liber.

Fondul de investiţii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 mp pe piaţa locală. Până la sfârşitul acestui an, dezvoltatorul va începe lucrările la încă trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucureşti, unde lucrările au fost deja lansate, Vulcan Strip Mall Bucureşti şi Târgu Jiu Shopping City.

Când va finaliza aceste proiecte de retail, NEPI va deveni cel mai mare proprietar de malluri din România şi îi va devansa pe britanicii de la Argo Real Estate, care deţin 271.000 mp de spaţii comerciale în patru proiecte (nr. Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City, ERA Park Oradea – aflat în insolvenţă şi ERA Park Iaşi). 

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

Fondul mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul are în proprietate şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Fondul a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 35,9 milioane euro, cu 80% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 19,9 milioane euro. Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 40%, la 37,6 milioane euro, de la 26,9 milioane euro în primele nouă luni ale anului trecut.

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, erau estimate la finele lunii septembrie la 916 milioane de euro, faţă de 519 milioane de euro în intervalul corespunzător al anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de furtună pentru 23 de judeţe, până miercuri după-amiaza. Instabilitate atmosferică în toată ţara, până joi seara
Cod galben de furtună pentru 23 de judeţe, până miercuri după-amiaza. Instabilitate atmosferică în toată ţara, până ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 23 de judeţe, valabilă până miercuri după-amiaza, şi o......
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru – OUG 34 publicată în Monitorul Oficial
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru ...
Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) se va aplica doar pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul bolilor ...
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra ...
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...