Netcity Telecom anunţă reluarea investiţiei private în construcţia reţelei de infrastructură de telecomunicaţii

Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti, a anunţat reluarea investiţiei private în construcţia reţelei de infrastructură de telecomunicaţii.
Economica.net - lun, 16 oct. 2017, 16:57
Netcity Telecom anunţă reluarea investiţiei private în construcţia reţelei de infrastructură de telecomunicaţii

‘Primăria Municipiului Bucureşti şi Netcity Telecom şi-au propus ca lucrările la reţeaua edilitară de fibră optică, finanţată exclusiv de Netcity din fonduri private, să continue într-un ritm susţinut în 2017 şi în anii următori. Netcity estimează că până în 2020 investiţia privată va creşte cu peste 30 milioane de euro, depăşind la acel moment 70 milioane de Euro. Lungimea reţelei în următorii trei ani urmează astfel să se dubleze, la peste 1.800 km, continuând ulterior să crească în fiecare an, în funcţie de necesităţile Capitalei’, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii Primăriei Capitalei şi ai Netcity Telecom au agreat la începutul acestei veri necesitatea extinderii reţelei cu circa 150 km de reţea în 2017, fiind prioritizate zonele cu risc crescut de accidente din cauza situaţiei improprii a cablurilor aeriene de telecomunicaţii.

‘Astfel, Netcity a lansat în execuţie încă din luna iulie noi tronsoane de reţea, iar lucrările aflate în desfăşurare vor continua şi în luna octombrie, respectiv noiembrie. Celor 350 km de extindere a reţelei deja proiectaţi în 2017 li se vor adăuga alţi 400 km de reţea pentru care etapa tehnologică de proiectare este estimată a se finaliza în luna martie 2018. Netcity estimează că investiţiile realizate până în 2020 vor duce la dublarea veniturilor rezultate din redevenţa plătită de concesionarul Netcity Telecom către bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti, venituri ce vor ajunge la peste două milioane de euro pe an’, se menţionează în comunicat.

Extinderea reţelei va creşte numărul de străzi pentru care cablurile aeriene de telecomunicaţii vor fi migrate în subteran, migrare care va contribui la îmbunătăţirea aspectului urban şi reducerea riscurilor de accidente cauzate de amplasarea ilegală şi haotică a cablurilor pe stâlpi, în copaci sau între clădiri, a precizat sursa citată. Se menţionează că investiţia în reţeaua Netcity va asigura creşterea calităţii serviciilor de telecomunicaţii, a concurenţei între operatorii de servicii telecom şi a redevenţei încasate de către municipalitate, oferind totodată suportul de infrastructură pentru serviciile de tip Smart City.

‘În completare la lucrările aflate în curs de finalizare din zona Primăverii – Dorobanţi – Kiseleff, noi zone cu situaţii critice au fost identificate pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe artere cu numeroase reţele aeriene căzute pe trotuare sau maşini, amplasate pe stâlpi improvizaţi sau în pericol de prăbuşire, rezultând astfel noi lucrări ce au fost planificate pentru acest an în perimetrul cartierelor Ghencea, Crângaşi, Giuleşti, Calea Călăraşi şi Mircea Vulcănescu. Traficul auto nu va fi deviat sau perturbat. Netcity ia toate măsurile posibile pentru ca accesul pietonal să fie cât mai puţin afectat şi face apel la înţelegerea locuitorilor pentru eventuale neplăceri cauzate de lucrările de construcţie a reţelei’, reiese din document.

Netcity Telecom este operatorul reţelei ‘Netcity’, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea şi operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în anul 2008 cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru o perioadă de 49 de ani. Reţeaua-suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 900 km, fiind pusă la dispoziţia operatorilor de telecomunicaţii care oferă servicii pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul italian Enel a inaugurat astăzi o nouă firmă, Gridspertise fiind o filială ce are ca scop sprijinirea DSO (distribuitorilor n.r.) în trecerea la o noua eră de rețele inteligente......
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie elecrică al consumatorului casnic trebuie citit la maximum trei luni, potrivit proiectului de Ordonanță ...
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Guvernul italian nu intenţionează să majoreze taxele şi va căuta să ajute firmele şi gospodăriile să absoarbă aşteptata ...
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a menţinut politica sa monetară ultra-expansionistă, în linie cu estimările analiştilor, ...