Netflix vrea să producă mai multe seriale europene pentru piaţa internaţională

Netflix doreşte să producă mai multe seriale în Europa pentru publicul său mondial, în alte limbi decât engleza, după succesele repurtate de serialul spaniol "La casa del papel" şi serialul german "Dark", au anunţat miercuri reprezentanţii companiei americane, citaţi de AFP.
Economica.net - mie, 07 nov. 2018, 13:42
Netflix vrea să producă mai multe seriale europene pentru piaţa internaţională

„Am văzut, odată cu serialele pe care le-am realizat în Europa, că eram capabili să găsim pentru ele pieţe de difuzare gigantice, mondiale, compuse în mare parte din spectatori aflaţi în afara ţării de origine”, a explicat pentru AFP Greg Peters, directorul departamentului de Inovaţie în cadrul companiei Netflix, la Web Summit, un eveniment care se desfăşoară la Lisabona până joi.

„Pentru ‘Dark’, de exemplu, 90% din totalul vizionărilor au avut loc în afara Germaniei, Austriei şi Elveţiei. Cunoaşteţi şi alte seriale germane care au reuşit să emoţioneze atât de mulţi spectatori din afara acestor ţări?”, a continuat oficialul american.

Greg Peters a dezvăluit la Web Summit şi două noi proiecte de seriale ce vor fi produse de Netflix.

În „Ragnarok”, prima producţie norvegiană a companiei americane, Adam Price (autorul principal al serialului danez „Borgen”) şi-a imaginat că un zeu din mitologia nordică se reîncarnează într-un adolescent din lumea modernă.

Acest serial va fi lansat în 2020, la fel ca un nou serial spaniol, „Alma”, scris de Sergio Sanchez (regizorul filmului horror „Marrowbone”), ce prezintă povestea unei tinere amnezice, supravieţuitoare a unui accident supranatural.

Greg Peters a mai spus că în ultimii trei ani, în Uniunea Europeană, 90% din conţinuturile originale, difuzate la ore de mare audienţă, au fost prezentate „doar în două ţări europene sau chiar mai puţin”. „Este ceva foarte limitat”, a adăugat el.

„Există atât de multe poveşti, care n-ar fi relatate dacă ar fi produse doar de televiziunile tradiţionale”, a insistat oficialul american într-un interviu pentru AFP.

Compania americană Netflix, un gigant online cu 137 de milioane de abonaţi în 190 de ţări, reprezintă o concurenţă serioasă pentru posturile TV tradiţionale. În Europa, Carolyn McCall, directorul grupului media britanic ITV, a recunoscut că Netflix merită „să îi facă pe oameni să plătească pentru a viziona conţinuturi”.

Însă pentru directorii de la BBC şi cei ai posturilor franceze, platforma online americană reprezintă mai degrabă un inamic. Frances Televisions nu doreşte să îşi mai vândă serialele pe platforma Netflix. Alături de posturile TF1 şi M6, compania franceză va lansa Salto, o platformă comună, în 2019.

Anumiţi critici au subliniat totuşi că pentru a rivaliza cu producătorul şi distribuitorul american, va fi nevoie de un proiect ce trebuie realizat la scală europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre referitoare la acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor....
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consideră că așa-numitele „Cripto” nu sunt monede, ci active financiare ...
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu le-a cerut astăzi prefecţilor să meargă pe teren în zonele afectate de inundaţii. Totodată ...
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Compania de consultanță Bain & Company a dat publicității un studiu din care rezultă că piața mondială a luxului ...